Hlavní obsah

Móda aneb zaměřeno na nohy

Novinky, Eva Dvořáková

Odhalování dolních končetin, ať už v krátkých sukních, šortkách, nebo v sandálech, je v létě samozřejmostí. Automatická pro většinu žen by tak v tomto období měla být zvýšená péče o nohy. A to jak o tvrdé suché paty, tak i o nehty a dokonalou pedikúru. Upravené nehty jsou totiž vizitkou každé ženy.

Foto: Profimedia.cz

Perfektně upravené nohy a ruce by měly být samozřejmostí u všech žen. V létě je pak pozornost zaměřena hlavně na pedikúru.

Článek

Sandálky, baleríny s otevřenou špičkou, žabky, pantofle, nebo jiné boty, které nezakrývají nehty u nohou, poskytují okolí pohled právě na prsty a nehty.

Jedním z velkých společenských faux pas, o kterém se mluví ve všech společenských kruzích i vrstvách, jsou pak neupravené nehty. To je v dnešní společnosti ale naprosté tabu.

Nejde ani tak o to, jestli jsou nehty nenalakované, nebo je na nich oprýskaný lak, jako spíš o celkovou úpravu. Některé ženy si nerady lakují nehty, to ovšem neznamená, že by se o své nohy neměly vůbec starat.

Elegantně a upraveně by měly vypadat i nehty bez barevného laku. K tomu mohou pomoci bezbarvé laky nebo francouzská manikúra.

Foto: Archiv firem

1. Crocs, Urbanlux, 1499 Kč. 2. F&F, 369 Kč. 3. Ojju, Zoot, 999 Kč.

Foto: Archiv firem

1. 2. Dermacol, info o ceně v obchodě. 3. Crabtree & Evelyn, 250 Kč. 4. Rimmel London, 49 Kč. 5. Yves Rocher, 99 Kč. 6. Topshop, info o ceně v obchodě.

Domácí pedikúra jako ze salónu

Manikérka Mila Yagoudaiefová pro Health.com poradila triky, jak na perfektní domácí pedikúru jako ze salónu, když zrovna není čas zajít si k profesionálovi, anebo zkrátka chybí finance.

Ze všeho nejdřív pečlivě odstraňte starý lak na nehty a do lavoru si napusťte teplou vodu. Do vody přidejte speciální přípravek určený ke zjemnění kůže, nebo pár kapek oleje. Nechte nohy v lavoru alespoň deset minut, pak osušte. „Přípravky obsahující sůl pomáhají změkčit pokožku i kůžičku okolo nehtů,“ radí manikérka.

V dalším kroku použijte kleštičky a zkraťte nehty, zastřihávejte do rovna tak, aby nepřesahovaly samotné prsty. Ideálně by měl být vidět jen náznak bílého okraje nehtu. Poté použijte speciální pilník s leštičkou a nehty přeleštěte, poté okraje jemně zapilujte.

Foto: Archiv firem

1. Posilující sérum na lámavé nehty, oriflame, 149 Kč. 2. Peeling na nehtová lůžka, Oriflame, 149 Kč. 3. Intenzivní péče pro extrémně poškozené nehty, Sally Hansen, 199 Kč. 4. Sérum pro růst nehtů, Sally Hansen, 249 Kč.

Foto: Archiv firem

1. Třpytky na nehty, Avon, 99 Kč. 2. Bílá tužka na francouzskou manikúru, Yves Rocher, 199 Kč. 3. Vysoušeč laku, Dermacol, 139 Kč. 4. Podkladová báze, Yves Rocher, 145 Kč.

Pemzou odstraňte ztvrdlou a zrohovatělou kůži na patách a ploskách, poté použijte peeling, vmasírujte a tím opatrně odstraňte zbytky odumřelé kůže. Znovu opláchněte teplou vodou a vysušte.

Pak nastává čas na hydrataci. Použijte kvalitní hydratační krém, nejlépe obsahující bambucké máslo. Nezapomeňte vetřít i mezi prsty. Teprve poté nalakujte nehty podkladovou bází, takzvaným base coat lakem.

Až zaschne, použijte lak a barvu podle vašeho vkusu. Manikérka radí, aby si po prvním namočení ženy otřely nadbytečný nános ze štětce, umístily štětinky do středu nehtu a malovaly rovně směrem ke konci nehtu, dále pokračovaly po stranách a pak už podle potřeby. Po zaschnutí je třeba barvu přetřít ještě nadlakem, takzvaným top coatem, aby se předešlo odlupování barvy.

Foto: Archiv firem

1. Oriflame, 69 Kč. 2. Avon, 140 Kč. 3. Crabtree & Evelyn, 250 Kč. 4. Dermacol, info o ceně v obchodě.

Foto: Archiv firem

1. Ciaté, Asos, info o ceně na webu. 2. 3. Opi, info o ceně na webu. 4. Nars, Asos, info o ceně na webu.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám