Hlavní obsah

Maxisvetry se staly velkým módním hitem

Novinky, Eva Dvořáková

Už dávno není nošení vytahaného obrovského svetru, který vypadá jako zděděný po babičce, ostudou. Spíše naopak. Stal se z něj velký trend, který by neměl chybět ve skříni, a to nejen v chladných měsících, ale i na jaře a v zimě.

Foto: Archiv firem

Světle žlutý svetr, Topshop, info o ceně v obchodě. Asymetrický svetr, Fashiondays, 1439 Kč. Volný šedý s rolákem, Topshop, info o ceně v obchodě.

Článek

Obecně vzato je „oversized” svetr velmi praktickým módním kouskem. Nejenže zahřeje, ale s jeho kombinováním si příliš hlavu lámat nemusíte. Pokud zkrátka nemáte náladu, stačí jej obléci dohromady s džínami, vlasy sepnout do drdolu, obléknout kabát a je hotovo. A rozhodně nebude vadit, když bude celek v jedné barvě.

Pokud si ale chcete hrát, nebojte se kombinovat světlé džíny se světlým svetrem, nebo naopak hrát hru s kontrasty, například k černým džínám vzít bílý či krémový svetr, který lze doplnit o výrazné šperky. Co se týče obuvi, i zde je to velmi jednoduché.

Pokud vám vyhovují nízké kozačky na menším podpatku, pak vězte, že se hodí ke každé variantě maxisvetru, ovšem nic nezkazíte ani trendovými sportovními teniskami.

Foto: Archiv firem

Malá kabelka, C&A, 398 Kč. Sportovní parka, Bonprix, 1299 Kč. Vyteplené tenisky, Converse, 3090 Kč. Lososová, Zoot, 399 Kč. Světle modré džíny, C&A, 550 Kč.

Nemusíte se hned vrhat do zářivých barev. Pokud si potrpíte na pohodlí a eleganci, vsaďte na černou nebo šedou barvu svetru. Nic nezkazíte ani pruhovaným černobílým oversized svetrem, ale pozor na střih. Ne všem totiž maximální objem v kombinaci s pruhy lichotí!

Foto: Archiv firem

Zleva: Answear, 1149 Kč. Pruhovaný svetr, H&M, 999 Kč. Maxisvetr s rolákem, Answear, 429 Kč.

Žádoucí detail

A jak se svetrem naložit počátkem jara? Úplně jednoduše. Pokud budete kombinovat s džínovou pouzdrovou sukní do pasu, nezapomeňte do ní zastrčit pruhovanou košili. Límeček, který bude vykukovat ze svetru, je žádoucím detailem. K sukni místo tenisek volte kotníčkové kozačky na podpatku, případně podle příležitosti i jehlové podpatky. Do ruky vezměte netradiční červené psaníčko, které celek pěkně oživí.

Tip: V případě, že košili vyměníte za bílé tílko či košili, můžete na krk pověsit zlatý či stříbrný náhrdelník. S neutrálním vrškem bude vypadat dobře, ovšem se vzorovanou košilí by šperk neladil.

Foto: Archiv firem

Dlouhý šedý svetr, Reserved, info o ceně v obchodě. Semišové perforované boty na podpatku, Toms, info o ceně v obchodech. Úzká šedá džínová sukně a kostkovaná košile, obojí Levi´s info o ceně v obchodě.

Velké oversized svetry se nosí všude na světě. V naprosté většině případů veřejnost tyto a podobné trendy „kopíruje” od slavných hvězd, například modelek, zpěvaček či hereček. S dobou šla samozřejmě i britská hvězdička Denise Van Outen, zpěvačka Selena Gomezová či Topmodelka Heidi Klumová. Všechny dámy ukázaly, že se tento trend nejlépe kombinuje s džínovými šortkami a džínami a také že fantazii se meze rozhodně nekladou.

Foto: Profimedia.cz

Inspirujte se od hvězd.

Reklama

Související témata:

Související články

Letní kousky se v zimním šatníku neztratí

Za každou cenu v zimě schovávat do skříně krátké sukně, kraťasy nebo šaty a tuniky? Určitě ne. S několika drobnými radami si i v chladnějším období vystačíte...

Výběr článků

Načítám