Hlavní obsah

Markéta Konvičková: Řvát mě uslyšíte jedině na pódiu

Právo, Lucie Jandová

Přezdívá se jí Konva a před šesti lety byla finalistkou SuperStar. I když zamířila studovat úplně jiný obor, než kam ji táhne srdce, zpěv je to hlavní, co mladou, jedenadvacetiletou zpěvačku zajímá. Poprvé taky promluvila o tom, že má přítele...

Foto: Agentura Petarda – Jaroslav Urban

Je propagátorkou zdravého životního stylu a občas cvičí jógu s dětmi.

Článek

Skoro v každém rozhovoru s vámi se objevuje tvrzení, že jste nezadaná. Proč tak často?

To netuším. (rozesměje se) Je fakt, že se o svém soukromí bavím nerada. Přece jen mě živí muzika a svoje interní záležitosti řeším jen s blízkými přáteli či rodinou, do médií se je snažím netahat. Na druhou stranu chápu, že to lidi zajímá, a proto s takovými otázkami počítám.

Vida. Tak jdeme do toho. Máte teď přítele?

No vidíte. A je to tady! Přítele mám už zhruba rok, takže vás zároveň potěším, že teď o mně jako o nezadané Konvičkové neuslyšíte.

Máte na muže vysoké nároky?

Vysoké nároky rozhodně ne. Mně stačí, když si partneři rozumějí, mají se rádi a žijí ve vzájemné harmonii.

To sice zní idylicky, ale často se to nestává. Brzy se projeví rozdílnost povah, názorů. Jak tohle řešíte?

Ten pocit zatím nemám. Vzájemně se doplňujeme, a přestože jeden s druhým občas nesouhlasí, jsme si navzájem velikou oporou.

Foto: Agentura Petarda – Jaroslav Urban

Jedenadvacetiletá zpěvačka o sobě tvrdí, že je klidný a tolerantní člověk, ale když se toho nastřádá hodně, dokáže pořádně vybouchnout.

Co ho ve vašich očích povýší?

Těžko říct. Nesmírně si vážím toho, že mě nebere jako zpěvačku, ale jako normální holku, která má dar a možnost dělat to, co ji nejvíc baví. Třeba teď dotáčím vánoční desku s velkým orchestrem, kterou vydáme v zimě. I když mu doma své nové písničky pustím, usměje se, zaposlouchá, ale stejně ho pak nejvíce zajímají všednosti a zážitky z mého dne.

A čím se naopak beznadějně shodí?

Rozhodně ničím. Je to velký sympaťák, inteligentní mladý muž, se srdcem na pravém místě.

Je vidět, že jste zamilovaná. Ale vám funguje ještě jedno partnerství a to s rapperem Revoltou. Jak vzniklo?

Revolta mě oslovil před pár měsíci, jestli bych s ním neudělala nějakou písničku. Ze začátku jsem moc nevěděla, kam ho zařadit, tak jsem se podívala na jeho tvorbu a zaujalo mě, že jeho texty a práce, kterou dělá, mají hlavu a patu.

Pozitivní a motivační rap se dnes moc nevidí. Naposílal mi několik demo snímků a já si vybrala energickou skladbu, kterou máme aktuálně dotočenou.

Vaše spolupráce vznikla v Ostravě, kam jste odešla studovat vysokou školu báňskou. Proč zrovna tuhle?

Jo, tak na to se sama sebe ptám doslova denně. Jsem velký srdcař a představa Prahy mě moc nelákala. Jsem ráda poblíž rodiny a přátel. Konzervatoř jsem zamítla, protože se mi jednou málem povedlo přijít o hlasivky a strašili mě operací, tak jsem si řekla, že bych chtěla mít zadní vrátka a dokázat si, že i holka z hotelovky má na to, vystudovat vysokou ekonomickou školu. Konce ročníků jsou u mě vždy s odřenýma ušima, ale zatím jsem neztratila žádný rok a pokračuji v září do třetího ročníku.

Revolta vybízí k činu a brojí proti planým řečem. Je vám tahle myšlenka blízká?

Revolta rozhodně ví, co dělá, a já mu fandím.

Co znamená revolta pro vás?

Změna v něco lepšího.

V co?

Ať už si pod tím každý představí, co sám uzná za vhodné. Za sebe bych to nerada konkretizovala a někam se tak zařazovala. Pro někoho je změna v něco lepšího nový vztah, pro jiného práce, rodina, životní změny.

Foto: Agentura Petarda

Miluje létání a tak nepropásla možnost vyzkoušet si řízení malého čtyřmístného letadla v doprovodu zkušeného pilota.

Proti čemu byste s protestem neváhala?

Víte co, já jsem skromný člověk, který žije s tím, co má, a ve všem se snaží hledat to dobré. Zabývat se protesty asi není na moji povahu.

Letos jste oslavila jednadvacáté narozeniny, dostala jste krásné růže. Dříve byla hranice dospělosti právě 21 let. Cítíte se být dospělá?

Cítím se jednoznačně výborně. Dospěle? Spíše zodpovědně. Osamostatnila jsem se už v šestnácti letech díky zpívání, a mám nějakou disciplínu. V tomhle směru se dospěle cítím, ale snažím se užívat si života. Vždyť jsem ještě mladá! (směje se)

Ví se o vás, že dodržujete zdravý životní styl. Máte tak silnou vůli, nebo to jde samo?

Musím se přiznat, že kvůli studiu na vysoké škole a profesní dráze šlo cvičení lehce stranou. Chodím se spíš procházet, jezdit na kolečkových bruslích a úplně odpočinout si zajdu na bikram jógu. Za pár dní letím pracovně do Turecka, kde budu natáčet videoklip na skladbu Touhy z mé poslední desky Tablo a tam půjde i zdravá životospráva bokem.

Neujíždíte ani na steacích či sladkém?

Poslouchám své tělo a nic si neupírám. Dieta nikdy nebyla můj kamarád a asi ani nebude. Sladké jím jednou za měsíc, protože na něj jinak nemám chuť. Steak si dám, zrovna zítra se chystám na grilovačku. Mňam!!! Spíše než materiálním věcem neodolám hezkým chvílím, relaxu, moři či sluníčku.

Jste narozená ve znamení Býka. Ti jsou dlouho klidní, ale pak, pokud je něco štve, vybuchnou. Co dokáže naštvat vás?

Na mě ta fáze bouchnutí ještě nepřišla, takže to bude asi mazec, pokud se nasbírá mých jednadvacet let a přijde to. Jsem ve své podstatě klidný a tolerantní člověk, řvát mě uslyšíte jedině na pódiu.

Reklama

Související články

Marta Töpferová: Každý nemusí mít děti

V jedenácti letech byla přesazená do Ameriky, kde dospěla, pak projela svět – aby se po pětatřicítce vrátila k českým kořenům. Jistotou a věrnou společnicí na...

Výběr článků

Načítám