Hlavní obsah

Lidé s rakovinou se proměnili pod rukama vizážistů a oněměli úžasem

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Víš, co mi chybí? Být bezstarostný.” Právě tyto věty inspirovaly projekt, do kterého bylo nadací Mimi Foundation zapojeno dvacet pacientů trpících rakovinou. Výsledky byly natolik ohromující, že vzniklo nejen video, které má už téměř tři milióny zhlédnutí, ale dokonce i kniha.

Lidem s rakovinou vrátili na vteřinu jejich někdejší bezstarostnostVideo: Mimi Foundation

 
Článek

Projekt s názvem „If only for a second”, v překladu „Alespoň na chvíli”, uspořádala nadace Mimi Foundation, která se věnuje péči o nemocné děti i dospělé, jimž byla zjištěna rakovina. Ve spolupráci s francouzským umělcem Leo Burnettem vznikl doopravdy unikátní projekt.

Nadace oslovila dvacítku nemocných s prosbou, zdali by se jedinečné události nechtěli zúčastnit. Většina z nich už s rakovinou nějaký čas bojuje, což už jim samozřejmě vzalo spousty energie a sil. Jejich zdraví je většinou na prvním místě a tak se veškeré jejich myšlenky a přání poutají k uzdravení. A ani v mysli není téměř žádné místo pro odpočinek, relax a rozptýlení.

Foto: Mimi Foundation

Někteří se v šoku začali svému novému já vesele smát

Aby na chvíli zapomněli

A právě to se snažili lidé z Mimi Foundation změnit. Video zachycuje neuvěřitelné proměny. Muži i ženy byli požádáni, aby po celou dobu nechali zavřené oči. Ve chvíli, kdy byla proměna hotová, oči mohli otevřít. To už byl ale připraven fotograf, který jejich pohled do zrcadla pohotově zvěčnil. Z obyčejné ženy se najednou stává kněžna s výrazným make-upem, ze strhaného muže je s pomocí paruky rázem velký krasavec.

Kniha a vlastně i video ukazují moment překvapení. Ten moment je v knize zaznamenán i s přesným časem. Časem, kdy lidé na svou nemoc mohli alespoň na chvíli zapomenout.

Foto: Mimi Foundation

Zázraky dokázala i obyčejná paruka

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám