Hlavní obsah

Letní klasika, která by neměla chybět v botníku

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jsme s konečnou platností odložili zateplené zimní boty i mohutné tenisky a začali pomalu, ale jistě, vytahovat z hloubi botníků příjemné, jarní a letní boty. Pokud se ale rozhodnete vyrazit na nákupy, pak byste rozhodně neměli zapomenout na to nejdůležitější: sandály.

Foto: Crocs

Nové módní sandálky na toto léto si s radostí pořídí jistě každá žena.

Článek

Jaro pomalu končí a začíná nám na dveře klepat léto. A to přímo vybízí k nošení lehkých šatů, krátkých šortek, rozevlátých sukní nebo roztrhaných džínů. A vše je zaměřeno na nohy, pozornost přitahují hlavně boty. Trendy pro léto 2014 se nesou v duchu elegantních kombinací kůže a kovu, netradičního podání klasiky v podobě starých dobrých sandálů, hravých plátěnek, klínků i pestrých barev.

Foto: Archiv firem

Růžovo oranžové, ASOS. Oranžové se zlatým páskem, ASOS. Nízké bez podpatku, CCC 349 Kč. S kamínky, Zara 999 Kč. Červeno růžové, Mel, prodává Destroy. Neonově žluté, Zara 1599 Kč.

Foto: Archiv firem

S kamínky, Deichmann 549 Kč. Černé s ozdobným páskem na klínu, Deichmann 549 Kč. S fialovou podrážkou, Crocs 1499 Kč. Bílé sandály s ozdobným nártem, obojí CCC 399 Kč a 499 Kč. Růžové na podpatku, Crocs 1649 Kč.

Foto: Archiv firem

Tyrkysové, Högl, info o ceně v obchodě. Růžové s tenkými pásky, Crocs 710 Kč. Gladiátorky, Deichmann 549 Kč. Hnědo černé, Högl, info o ceně v obchodě.

Sandály jsou velmi populární především proto, že jich existuje mnoho variant. Vybírat můžete z klasických páskových sandálů, sandálů s klínkem, zkrátka existují milióny designů, barev, vzorů i doplňků.

Vsaďte na zlatou a minimalismus

„Důvodem jejich oblíbenosti je nejen jejich praktičnost, můžeme je nosit ke všem letním outfitům, ale i pohodlí, které v parných dnech zaručují. Z letošních kolekcí vystupují minimalistické sandály v jednoduché a efektní kombinaci kůže a imitace drahých kovů. Zejména zlaté detaily působí luxusním dojmem,“ říká Veronika Sajdoková z CCC.

Foto: Archiv firem

Modré s pásky, Mango 1799 Kč. V duhových barvách, Ann Christine, 399 Kč. Zlaté se třpytkami, Mel, prodává Destroy. Černé s pásky, Salamander, info o ceně v obchodě. Na vyvýšenem podpatku s gumovými pásky, H&M 799 Kč. Bílé, Mango 1499 Kč.

Foto: Archiv firem

Červeno hnědé i růžové sandály, obojí CCC 299 Kč a 349 Kč. Hnědé s ezipem na patě, Deichmann 449 Kč. Černé se zlatými kamínky i růžové s meruňkovou podrážkou, ASOS. Červené sandálky na nízkém podpatku, CCC 349 Kč.

Foto: Archiv firem

Černo zlaté páskové sandály, Louis Vuitton, info o ceně v obchodě. elegantní se třpytkami 2600 Kč, neonově žluté 2600 Kč a výrazně oranžové 3000 Kč, Karen Millen, info o ceně v obch.

Trendy, které se vracejí

Letošní rok zavítaly do našich končin ovšem i světové trendy. Když je uvidíte v obchodech, zřejmě se zděsíte. Nejde totiž o nic inovativního. Sandály, které vypadají téměř na chlup stejně jako ty, které se běžně nosily do škol a podobných institucí jako přezůvky, zaplavily módní obchody. A nezaplatíte za ně zrovna málo.

„Páskové pantofle jsou momentálním 'must-have' všech milovníků módy. Nejčastěji v neutrální bílé nebo černé barvě se nosí hlavně k dlouhým šatům a sukním, dobře vypadají i k moderním odrbaným džínům chlapeckého střihu v délce nad kotníky,“ říká Lucie Pavlásková zastupující obchody Destroy.

Dalším velkým trendem, který jsme byli zvyklí v posledních letech vídat jen u vysokých podpatků, jsou platformy. Ty vesele z tenisek a balerínek přešly i do sandálů. Jejich velkou výhodou, oproti podpatku či klínku, je pak především komfort.

„Jedním z nejoblíbenějších modelů aktuálních letních kolekcí jsou sandálky na korkové platformě s gumovými pásky v metalických barvách. Jsou pohodlné, vhodné na celodenní nošení a sluší drobným i plnějším ženám,“ doplňuje Lucie Pavlásková.

Foto: Archiv firem

Černé páskové s hnědým podpatkem, Mango 1799 Kč. S hnědými pásky a dvoubarevnou platformou, Mango 1999 Kč. Pantofle, Zara 1999 Kč. S fialovým podpatkem, Salamander, info o ceně v obchodě. S kamínky na nártu, H&M 899 Kč. Modré pantofle, Zara 999 Kč.

Foto: Archiv firem

Oranžové sandálky, fialové i hnědé na pdopatku, vše Topshop, info o ceně v obchodě.

Foto: Archiv firem

Vše Topshop, info o ceně v obchodě.

Nesmrtelné klínky

Dalším, komfortem, který ocení především naše nohy, jsou boty na klínku. Mnoho žen jimi v létě doplňuje především dlouhé bohémské šaty a sukně, které jsou i letos, stejně jako vloni, velkým trendem. Vybrat můžete klín gumový, bambusový, korkový, zkrátka zrovna takový, jaký vašim preferencím bude vyhovovat úplně nejvíce.

Foto: Archiv firem

Žluté na klínku, Zara 1899 Kč. Modré s pruhy, Mel, prodává Destroy. Na tříbrné platformě, Zara 1999 Kč. S hadím motivem, H&M 799 Kč. V černé a tělové barvě, Mango 1199 Kč.

Foto: Archiv firem

Vysoké páskové sandály, CCC 699 Kč. Bleděmodré s páskem okolo kotníku, Högl, info o ceně v obchodě. Námořnické sandály, Crocs 1690 Kč. Plátěnky na zavazování, Ann Christine 529 Kč. S leopardím motivem, ASOS. Na klínu s květinami, CCC 499 Kč.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám