Hlavní obsah

Krátké i dlouhé aneb Jaké společenské šaty se letos nosí

Novinky, Linda Humlová

Dny se zkracují, noci se prodlužují, a to znamená jediné – období plesů, vánočních večírků a nocí strávených v divadle je tu. Připravte se na něj s námi a vybavte se do nové sezony šaty, které vynosíte na všechny zmíněné příležitosti. Vybrali jsme pro vás ty nejkrásnější kousky.

Foto: archiv firem

Zleva: Mango, 1299 Kč. Mango, 1999 Kč. Zara, 1999 Kč

Článek

Malé černé

Málokdo o nich neslyšel. Malé černé jsou jakousi malou módní ikonou mezi všemi šaty. Jedná se totiž o tak univerzální kousek, že se hodí téměř na všechny možné příležitosti, stačí jen přidat správné doplňky.

Nejklasičtější verzí malých černých jsou jednoduché pouzdrové šaty bez zdobení, ale pokud chcete zvolit něco trošku odlišného, poohlédněte se po variantách se zdobenými rukávy, s výšivkou nebo třeba ozdobným páskem či síťovinou.

Pozor si dejte zejména na výběr střihu, který by měl vaší postavě lichotit, ale v zásadě platí, že střih do písmene A či klasické pouzdrovky sluší všem, bez ohledu na váhu, výšku či věk.

Foto: archiv firem

Zleva: Marks&Spencer, 2399 Kč. Marks&Spencer, 2199 Kč. Pietro Filipi, 4990 Kč. Esprit, 2599 Kč. Marks&Spencer, 3299 Kč

Foto: archiv firmy

Zleva: 1999 Kč, 1799 Kč, 1499 Kč. Vše H&M

Malé modré

Pokud již malé černé máte nebo se v nich cítíte smutně, vyberte si mezi koktejlkami v modré barvě, které sluší jak světlovláskám, tak tmavovláskám. Co se týče délky, vybírejte podle události, na kterou si je chcete vzít.

Na večírek si klidně vyjděte v mini, na plesy zvolte spíše midi délku pod kolena, která působí více slavnostně.

Foto: archiv firem

Zleva: Esprit, 2599 Kč. Esprit, 2299 Kč. Pietro Filipi, 4193 Kč. Esprit, 2599 Kč. Marks&Spencer, 2299 Kč

Lesk a třpyt

Ačkoli by se mohlo zdát, že flitry jsou již okoukaná záležitost, není tomu tak. Díky nim se totiž stanete hvězdou jakéhokoli večírku, a to s minimální námahou.

Alternativou jsou pak šaty z lesklého sametu, který je letos rovněž trendy. Oboje pak už stačí jen doplnit jednoduchými doplňky, které se s výraznými materiály nebudou příliš tlouci.

Foto: archiv firem

Zleva: Mango, 399 Kč. H&M, 1499 Kč. Zoot, 689 Kč. Zara, 1999 Kč

Foto: archiv firem

Zleva: Reserved, 999 Kč. Reserved, 999 Kč. Reserved, 699 Kč. Zara, 899 Kč. Lindex, 999 Kč

Velké večerní

Pokud vás čeká významná událost s nálepkou „black tie”, velké večerní róbě se nejspíše nevyhnete. Naštěstí pro vás už nemusíte mířit do specializovaných obchodů se společenskými šaty. Dlouhé sukně totiž najdete i v běžných obchodech s konfekcí.

Oblékněte si sexy saténový model na špagátová ramínka, případně vsaďte na odzbrojující hluboký dekolt, na výběr je toho letos opravdu mnoho!

Foto: archiv firem

Zleva: Zara, 2299 Kč. Pietro Filipi, 9990 Kč. Esprit, 3799 Kč. Liu Jo, 9190 Kč

Foto: archiv firmy

Zleva: 2499 Kč, 1999 Kč, 2299 Kč. Vše Mango

Sexy červené

Pokud se nerada halíte do tmavých barev, vyberte si koktejlové šaty v odstínech červené. Tato barva je totiž odjakživa spojená s láskou, vášní a ženskostí, a proto je tou pravou pomocnicí, pokud se chystáte do společnosti, ve které nechcete zapadnout.

Vyberte si mezi sexy krajkovanými modely nebo zvolte raději rafinovaně nařasené šaty. Výběr je jen na vás.

Foto: archiv firem

Zleva: H&M, 899 Kč. Mango, 1999 Kč. Answear, 1999 Kč. Pietro Filipi, 3990 Kč

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám