Hlavní obsah

Krásky na festivalu v Benátkách bořily nepsaná módní pravidla

Novinky, Veronika Hušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benátky

K velkým filmovým festivalům už tradičně patří herecké hvězdy, nákladné róby, červený koberec a řady mačkajících se fotografů. Nejinak tomu bylo i na středečním zahájení Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách. Zvlášť krásky filmového nebe se ale tentokrát při výběru šatů trochu "odvázaly".

V Benátkách ve středu začal nejstarší filmový festivalVideo: ČTK

 
Článek

Nepsané pravidlo "Nikdy si neber na červený koberec šarlatově červenou" porušila hned zkraje hvězda zahajujícího ceremoniálu Natalie Portmanová. Ta vplula před fotografy v šifónové róbě barvy krve. Šperky herečka odložila, až na drobné náušnice ji zdobil jen účes inspirovaný zahajovacím filmem Black Swan (Černá labuť), v němž herečka ztvárnila stárnoucí balerínu.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Natalia Portmanová se za svá stehna stydět nemusí.

Navzdory všem předpokladům se Natalie v červené "neutopila". Naopak, šarlatová jí dodala na smyslnosti a herečka na sebe strhla pozornost všech přihlížejících. Možná to bylo i tím, že jí krvavé šifónové šaty rafinovaně odhalovaly nohy až po samý okraj stehen.

Stehna ukázala také, avšak zcela bez skrupulí, i Jessica Albová, toho večera největší konkurentka Portmanové. Devětadvacetiletá herečka se nejprve ukázala na tiskové konferenci v poměrně usedlém modýlku od Dolce a Gabana, před promenádou na červeném koberci se však stihla během pár minut převléct.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Jessica Albová (29) se nejprve na tiskovce objevila v tomto modlelu od Dolce a Gabana...

Hvězda filmu Machete, který měl v Benátkách premiéru, pak přítomné šokovala ultrakrátkými a dost průhlednými černými minišaty bez ramínek, zato s dlouhou vlečkou. Odvážný outfit doplnila páskovými botami na vysokém podpatku, jež stejně jako hereččiny šaty působily dost vyzývavě.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

...a jen o pár minut později se prošla po koberci v odvážných minišatičkách.

Foto: Profimedia.cz

Těžko říct, kdo od koho opisoval - jestli herečka Kiko Mizuhara od Jessicy Albové či naopak. Nicméně střih šatů je nápadně podobný.

Festival v Benátkách nehýří tolik slavnými jmény jako například Cannes. Přesto se po červeném koberci prošla například modelka Naomi Campbellová. Nemohl chybět ani předseda poroty Quentin Tarantino, který má s touto funkcí zkušenost právě z letošního ročníku filmového festivalu v Cannes.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Naomi Campbellová

Foto: Tony Gentile, Reuters

Herečky Yasmine Al Masri a Ruba Blalová

Foto: Profimedia.cz

Herečka Hiam Abbas (film Miral), scénáristka filmu Miral Rula Jebrealová a herečka Rinko Kikuchi (film Norwegian Wood)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám