Hlavní obsah

Kráska Emma Stoneová: Nejdůležitější je, že se lidé se mnou cítí dobře

Právo, Jana Rovenská

Úžasný velkofilm a k tomu skutečná velká láska - kdo by si mohl přát víc. Na dubnové premiéře hitu Amazing SpiderMan 2, kde Emma Stoneová ztvárnila už podruhé Gwen, středoškolskou lásku hlavního hrdiny v podání Andrewa Garfielda, mluvila krásná herečka nejvíc právě o Andrewovi.

Foto: Warner

Emma Stoneová

Článek

„Říká se, že jsem Andrewovi už při jedničce ukradla srdce, musím to ale uvést na správnou míru: bylo to oboustranné. Zamilovala jsem se do něho stejně jako on do mě. Během dlouhého filmování jsme se poznali daleko víc. Andrew je nejen neskutečně nadaný herec, je i nádherný člověk. A není to jako splněný kouzelný sen hrát se svou láskou v zamilované dvojici?“ svěřuje se šťastná Emma.

Populární jako královský pár

Podle posledních zpráv si talentovanou a sympatickou dvojici užívá i veřejnost. V Americe jsou podle očitých svědků Emma a Andrew momentálně stejně populární jako britská královská dvojice Kate a William. „Moc jim to spolu sluší. Chovají se velice přirozeně, na veřejnosti vystupují společně a ochotně odpovídají na dotazy fanoušků a diváků, jsou nejčastějšími hosty živých televizních show.“

Zvlášť Emma je velice bezprostřední a pro šprým či jinou legraci nejde daleko. Právě pro její osobitý humor si jí považují všichni, kteří dnes už pětadvacetiletou Američanku z Texasu z filmování znají. Marc Webb, režisér jedničky i dvojky Amazing Spider-Mana řekl vše jednou větou: „Lepší Gwen, než je Emma, není.“

Foto: Profimedia.cz

Inteligentní, legrační, nejlepší

Ruben Fleischer, režisér krimi Gangster Squad - Lovci mafie říká: „Emma je nejenom ta nejinteligentnější a nejlegračnější herečka, se kterou jsem kdy pracoval. Je to také právě ona, ze které nespustíte oči, jakmile se objeví na plátně.“ A její kolega Kanaďan Ryan Gosling mu přizvukuje: „Momentálně není lepší herečka, než je Emma. Natáčel jsem s ní už komedii Bláznivá, zatracená láska. Se svým neuvěřitelným smyslem pro humor je vždycky zárukou jistoty.“

Stejně o ní mluví Tate Tailor, režisér oscarového dramatu Černobílý svět (2011). „Emma umí spojit sarkastický humor s vlastní zranitelností. To jen dokazuje, že je duchaplná, zábavná, kultivovaná, vzdělaná, ochotná hrát pokornou postavu. Když pak ukáže svůj komediální talent, je nemožné ji nevnímat.“

Právě díky Černobílému světu se Emma za ztvárnění bystré jižanské dívky, která bojuje za práva černých Američanek, zapsala do nejvyšší herecké kategorie. Za roli dostala první nominaci na Zlatý Glóbus, vyhrála cenu pro nejlepší herečku Screen Actors Guild Award a na MTV dostala průkopnickou cenu Trailblazer Award.

Její popularita ještě stoupla, když tehdy ve svých třiadvaceti pronesla svou děkovnou řeč: „Před touto cenou jsem se podívala, co znamená slovo trailblazer a kdo jím byl už označen. Zjistila jsem, že je to průkopník, někdo, kdo razí cestu ostatním. Je tedy pro mě ohromná pocta, že jsem spojována s takovými velikány, jako jsou Charlie Chaplin, Beatles či J. D. Salinger nebo režisér Cameron Crowe.“

Hrát chtěla od narození

Touhu být herečkou měla odmalička, od jedenácti byla aktivní členkou místního divadla mladých ve Phoenixu. „Chtěla jsem hrát snad hned od narození,“ směje se. „Vždycky mě přitahovala komedie. Možná proto, že jsem na ně už od osmi chodila s tátou, řadu z nich, jako byl třeba Zvěřinec s Johnem Belushim, jsem znala nazpaměť. Oba jsme je s tátou milovali a společně jsme se jim smáli,“ vzpomíná.

Ani dnes mi úplně nedochází, jak šílený to byl risk odejít ze střední do tvrdého showbyznysu.

Její touha po herectví byla tak velká, že nakonec přesvědčila rodiče, aby mohla nechat školy. Když jí bylo patnáct, matka se s ní přestěhovala do Los Angeles. Osm měsíců ji všude odmítali, než dostala roli v televizním filmu The Partridge Family.

„Ani dnes mi úplně nedochází, jak šílený to byl risk odejít ze střední do tvrdého showbyznysu. Na to nemůže být nikdo dobře připravený. Učíte se za pochodu. Ale věřila jsem svému instinktu a intuici. Vybudovala jsem si tvrdou kůži a dobrou pracovní morálku a přežila jsem to,“ odtuší dnes už ostřílená herečka, které se herecký sen splnil.

„Všechny role si strašně užívám, ale nejvíc přece jen Gwen. Je to moc pěkná postava a navíc mě v ní můj milý balil do pavoučí sítě, mohli jsme se i dosyta líbat, co víc si mohu přát,“ glosuje.

Emma se také pravidelně objevuje na titulních stránkách světových magazínů, naposledy v dubnovém vydání časopisu Vogue, je tváří kosmetické firmy Revlon, je i kráčející reklamou na barvy vlasů. Ovšem tomu, jak v té či oné barvě vypadá, a podobným věcem nikdy nepřikládala velký význam.

Víte, že...

Její o pět let starší přítel a představitel hlavní role z fantasy Amazing Spider-Man Andrew Garfield říká: „Propadl jsem jejímu kouzlu hned, jak vkráčela na konkurz. S ní jako bych se najednou ocitl v peřejích a vůbec jsem neměl touhu plavat k okraji.“

„Ráda jsem se pitvořila, dělala obličeje, odmalička pro mě bylo podvědomě nejdůležitější, že se lidi se mnou cítili dobře a mohli se smát. A věřím, že mi tohle životní krédo zůstane,“ říká sympatická herečka, která se letos ještě představí ve třech komediích. V romantickém Allenově Magic in the Moonlight (Kouzlo měsíčního svitu), kde si zahraje po boku oscarového Brita Colina Firtha. Druhou v pořadí bude Birdman (Ptačí muž) s Michaelem Keatonem a do třetice půjde o ještě nepojmenovanou dobrodružnou komedii Camerona Crowea s Bradleym Cooperem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám