Hlavní obsah

Kolekce od dvorní návrhářky seriálu Sexu ve městě bude k dostání i u nás

Novinky, das

Ve světě velmi úspěšná návrhářka a stylistka Patricie Field vytvořila unikátní módní kolekci pro britský módní řetězec Marks & Spencer. Patricia oblékala nejen herce Sexu ve městě, ale byla také kostýmní výtvarnicí filmu Ďábel nosí Pradu. Kolekce bude oficiálně představena na newyorském Fashion Weeku 5. září 2008 a na pulty obchodů se dostane v říjnu tohoto roku a to i v Česku.

Článek

„Vůbec poprvé mohou ženy na celém světě vlastnit jeden nebo více sexy, okouzlujících a individuálních modelů od Patricie Field,“ říká výkonná ředitelka pro sekci oděvů v Marks & Spencer Kate Bostocková.

Patricie utvořila kolekci, kde dominují ikonické ženské oděvy, doplněné o řadu doplňků. Vše má luxusní nádech s náznakem současného hollywoodského glamouru. Kolekce je zaměřena zejména na šaty, přičemž obsahuje i limitovaný počet topů, kalhot a doplňků.

Každý kousek kolekce zobrazuje osobitý styl Patricie Field v kombinaci s mimořádně vysokými požadavky na kvalitu, precizní střihy a provedení. Mezi látkami figuruje hedvábí, žoržet, satén a metalická vlákna. Patricia použila tečkované, hvězdicovité, pruhované i tradiční květinové vzory.

Vrcholem kolekce jsou nádherné šaty s květinovým potiskem v barvě champagne a černé s balónovou sukní, sofistikované tmavě tyrkysové retro šaty s širokými šifónovými rukávy a černé korzetové saténové šaty s vázáním za krkem.

Žena, která vytváří trendy

Patricia Field je dnes jednou z nejuznávanějších a celosvětově vlivných módních návrhářek. Již vyhrála dvě ceny Emmy a v roce 2006 získala nominaci na Oskara za film Ďábel nosí Pradu. Jejím nejúspěšnějším počinem však zůstává kostýmní design pro kultovní televizní seriál a nyní i film Sex ve městě, díky kterému se dostala na pozici světově proslulé propagátorky nových módních směrů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám