Hlavní obsah

Khaki barva ještě nevyšla z módy, vyzkoušejte ji

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olivová. Takové přirovnání napadne asi nejvíce lidí, pokud uvidí khaki barvu. Jde přitom o sloučení žluté a klasické zelené, kdy vzniká světlejší zelený odstín, ne tolik sytý, jako je například barva typická pro zelenající se trávu. Ačkoliv byla původně určena pro maskování a kamufláž, vy s ní můžete zaujmout jak ve volném čase, tak i na večerní akci.

Foto: Profimedia.cz

Obecně platí, že by se barva khaki neměla příliš násilně kombinovat s křiklavými a neonovými odstíny.

Článek

Khaki je odstín, který je velmi ceněný hlavně mezi vojáky. Díky jeho skvělým kamuflážním schopnostem se tak dokážou skrýt a doslova „splynout” s okolní přírodou. Khaki v módě? To je ale úplně něco jiného.

Je to barva, která trochu připomíná safari, exotickou Afriku a horké počasí. Khaki se hojně používá do army kombinací, ale neuděláte chybu, pokud ji obléknete podle svého. Pokud chcete zazářit v exotickém modelu, oblékněte ke kombinaci zelené a žluté zvířecí top či kabelku, ale s jinými barvami se držte u země.

Obecně platí, že by se barva khaki neměla příliš násilně kombinovat s křiklavými a neonovými odstíny. Nejlépe si totiž rozumí s barvami zemitými, díky kterým vytvoří celek příjemnou souhru. Na podzim proto volte kombinace s vínovou, červenou, béžovou, teple hnědou, šedou či černou.

Mazlivé safari

Nosíte ráda džíny? Proto neváhejte khaki blůzku zkombinovat s legínami se zvířecím potiskem. Na nohy nazujte kotníkové kozačky na nízkém podpatku se zlatým zipem a zlatý detail může být i na vínové kabelce. Vše zahalte do příjemně mazlivého černého svetru.

Foto: Archiv firem

Legíny Lindex, 499 Kč. Kabelka F&F, 749 Kč. Boty, F&F, 749 Kč. Svetr C&A, 598 Kč. Top H&M, 899 Kč.

Barevná symbióza

Pokud chcete do podzimního pošmourna přivést trochu barev, nezalekněte se sytě žluté kabelky, která v kombinaci s vysoce módními mokasínami v barvě zralých jeřabin bude tím pravým ořechovým. Celek ale dolaďte v neutrálním tónu, a to pomocí šedé, khaki a bílé. Bez barevných doplňků by outfit působil nudně. Žlutá a červená ale tvoří symbiózu, která má styl.

Foto: Archiv firem

Kalhoty Bonprix, 599 Kč. Svetr New Yorker, 649 Kč. Kabelka Zara, 1699 Kč. Košile F&F, 469 Kč. Mokasíny Crocs, 1649 Kč.

 Khaki punk

Pro khaki barvu ale najdete využití i ve streetovém a lehce punkovém stylu. Báječně k tomu poslouží prostorná khaki kabela, která svým lehce obnošeným zjevem okamžitě upoutá pozornost. Street style vytvoříte pomocí oblíbených tenisek Converse, klasické košile v červeno černé kombinaci, křivákem z koženky či luxusní kůže, a úzkými džínsy, nebo černými, či tmavě šedými skinny kalhotami.

Foto: Archiv firem

Křivák New Yorker, 1299 Kč. Boty Converse, 1590 Kč. Košile New Yorker, 449 Kč. Kabelka Matt&Nat 3780 Kč. Džíny C&A, 698 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám