Hlavní obsah

Johnny Depp: Moje tělo je jako průvodce mého života

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třicet let po rozpadu prvního manželství je jednapadesátiletý Johnny Depp opět ženatý. Točí jeden film za druhým a se svou mladou ženou, herečkou Amber Heardovou, začíná novou etapu tvůrčího i osobního života.

Foto: Reuters

Johnny Depp

Článek

Líbánky si spolu ale moc neužili. Týden po tom, co se v únoru vzali nejprve v Los Angeles a pak na Bahamách, se populární herecká dvojice musela vrátit do práce. Johnny dokončil Alenku v říši divů 2 a v Austrálii natáčí už páté pokračování Pirátů z Karibiku.

Amber zase zahájila v Londýně náročný baletní trénink na roli v novém dramatu Danish Girl, kde si zahraje s novopečeným oscarovým vítězem Eddiem Redmaynem. Jak prozradil dobře informovaný zdroj, je sice štěstím bez sebe z toho, že je vdaná za Johnnyho, zároveň se ale inteligentní Amber pevně rozhodla profilovat i jako seriózní herečka.

S osmadvacetiletou půvabnou rodačkou z Texasu se Johnny seznámil při natáčení romantického thrilleru Rumový deník v roce 2011. Bylo to v době, kdy po čtrnácti letech opustil svou francouzskou přítelkyni Vanessu Paradisovou a vrátil se k letité kamarádce - láhvi.

Kdo mě dobře zná, ví, že originální, na míru vytvořené kostýmy miluji.

Podle přátel byl tehdy Johnny jako utržený ze řetězu. „Po tak dlouhé době se cítil opět svobodný, nezadaný. Nechal si svůj ostrov v Karibiku, malebná usedlost s vinohradem a s ní spojená galská idyla na jihu Francie připadla Vanesse a jejich dvěma dětem. Vzal si jen sbírku svých klobouků a vrátil se do Hollywoodu, kde před lety jako hladem umírající neznámý muzikant začínal. Žil tu stylem rockové hvězdy a nejspíš si touto životní změnou kompenzoval krizi středních let,“ míní nejbližší.

Šťastný novomanželský i filmový život

Ta doba je naštěstí pryč a Johnny si vychutnává jak novomanželský život, tak úspěchy, které sklízí za své další role. Jsou každá z jiného soudku. Kromě geniálního vědce v akční sci-fi Transcendence, role v hororové komedii Mroží muž, kde si poprvé zahrál se svou šestnáctiletou dcerou Lily-Rose, a světem protřelého obchodníka s uměním v akční komedii Mortdecai: Grandiózní případ ztvárnil v pohádkovém muzikálu Čarovný les zákeřného vlka z Červené Karkulky.

Foto: Falcon

Uzdu své fantazii popustil i v roli vlka v Čarovném lese, Červenou Karkulku ztvárnila Lilla Crawfordová.

Když mu režisér Rob Marshall, se kterým Johnny už před pár lety spolupracoval na snímku Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, nabídl postavu vlka, neváhal. „V době, kdy jsme tuto fantasy natáčeli, jsem byl s Amber už šťastně zasnoubený a měl jsem pocit, že stejně jako můj vlk vstupuji do čarovného světa,“ vtipkuje s odkazem na zvířecí roli.

Čarovný les Video: Falcon

„S Robem bych klidně natočil i telefonní seznam, pokud by mě o to požádal. Je skutečný mistr. Navíc se mi líbil nápad vzít nejrůznější pohádky, na kterých jsme všichni vyrůstali, a oživit je v jediném muzikálu, ve kterém si herec může i zazpívat. A také kdo mě dobře zná, ví, že originální, na míru vytvořené kostýmy miluji, a to ať už jsou pro darebného kapitána Jacka Sparrowa, vyšinutého Kloboučníka, cynika Wonku, indiánského bojovníka Tonta či právě vlka,“ přiznává.

Vše dělá naplno (a výstředně)

A co na jeho roli říká režisér? „Vlk je dravec, ztělesnění zvířeckosti. A Johnny, kterého vnímáme jako atraktivního muže, ho ztvárnil velice pozoruhodně, představuje svůdnost divočiny,“ říká Rob Marshall a dodává: „Ostatně Johnny ani mě, ani žádné tvůrce, kteří s ním kdy natáčeli, nikdy při těch nejkomplikovanějších rolích nezklamal. Všechno, co jako herec dělá, je na sto procent. Pro každou postavu, kterou si vybere, má od začátku zvláštní nadšení a vášeň. Zvolí jen takovou, o které ví, že u ní může pořádně popustit uzdu fantazii.“

Od samého začátku jsem chtěl točit jen zajímavé filmy a postavy, které jsem pomáhal vytvářet, a na tom nic nezměním ani teď.

Stejně zní téměř neuvěřitelně, co Johnny dokázal, když si v kostce zopakujeme jeho dětství. Je nejmladší ze čtyř dětí číšnice a stavebního inženýra, kteří se během jeho dorůstání nejméně dvacetkrát stěhovali. Na Floridě, než si otec našel práci, žili v motelu a podobné situace se opakovaly.

Problémy, které rodinu pronásledovaly, nesl Johnny velice těžce. Ještě dnes jsou na jeho těle viditelné jizvy po noži, když se ze zoufalství nad neutěšenou situací řezal. Kouřit začal ve dvanácti, ve třinácti přišel o panictví, drogy poprvé vyzkoušel ve čtrnácti. V patnácti letech odešel ze střední školy a přidal se k punkrockové kapele The Kids.

Foto: Bontonfilm

Johnny Depp jako Charlie Mortdecaire.

„Moje tělo je jako průvodce mého života. Je to stejné jako s tetováním, které si na svých zastávkách po moři dělali námořníci,“ poznamenal Johnny, který si před pár lety ke svým jizvám také přidal řadu tetování. Na pravém bicepsu jim vévodí profil indiánského náčelníka kmene Čerokí, ze kterého údajně pocházela jeho prababička.

Skvělý herec, který nechtěl být hvězdou

I přes výstřednosti mu ale nikdo neupře vynikající herecké kvality, které v něm už v roce 1990 objevil uznávaný režisér Tim Burton, když si ho vybral pro Střihorukého Edwarda. „Od samého začátku jsem chtěl točit jen zajímavé filmy a postavy, které jsem pomáhal vytvářet, a na tom nic nezměním ani teď,“ konstatuje Johnny, který je nyní v absolutní pohodě. Bystrá manželka Amber oplývá kromě nadání a krásy ještě dalším velkým plusem. Má ráda jeho děti a náklonnost je naštěstí vzájemná.

Johnny s ní chce žít pokud možno co nejdál od světel kamer a říká: „Během své kariéry jsem dělal všechno pro to, abych se nestal hvězdou, od prázdné slávy jsem vždycky utíkal. I dnes, kdybych si mohl vybrat, bych určitě všechno, co souvisí se slávou, ze svého života škrtl. Jediné, o co mi v životě opravdu jde, je, abych mohl dál dělat dobré filmy a aby naše manželství a především moje děti byly šťastné,“ vyznává se jeden z nejúspěšnějších mužů Hollywoodu Johnny Depp.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám