Hlavní obsah

Jennifer Lopezová: Dělám vždycky to, co mi poroučí srdce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singl Loubotins, který vydala americká zpěvačka Jennifer Lopezová (41) v prosinci 2009, nebyl vůbec úspěšný. Její tehdejší vydavatelská společnost Sony Music jí na to konto už nechtěla dát další šanci, a tak J. Lo, jak se jí ve světě šoubyznysu přátelsky říká, odešla ke konkurenci. Dnes je akvizicí vydavatelské stáje Island Def Jam a přichází s novým albem nazvaným Love?.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Lopezová

Článek

Rozhovor s ní Právu poskytla společnost Universal Music.

Před třemi lety se vám narodila dvojčata. Ovlivnila ta událost vaši hudební kariéru?

Mateřství má vliv na každý aspekt života. Ovlivňuje to, jak se díváte na svět, a také jakým způsobem přemýšlíte o lásce. Změnilo se všechno, tedy i má práce. Změnila se například témata, o kterých teď ve svých písničkách zpívám. Hledím na spoustu věcí z jiné perspektivy.

Objevilo se ve vašich textech i téma mateřství?

Přítomnost dvou malých dětí v mém životě měla zcela jistě vliv i na obsah nových textů. Jak už jsem řekla – když se žena stane matkou, začne o řadě věcí přemýšlet jinak, dívá se jinak na lásku. Připadá jí pak mnohem cennější, silnější a hlubší než kdykoli předtím. I proto se má nová deska jmenuje Love? (Láska?). Láska je otázkou volby. Po narození dětí jsem si na to téma kladla spoustu otázek. Došla jsem k přesvědčení, že láska je pro život opravdu moc důležitá. I o tom je má nová deska.

Dovolují vám mateřské povinnosti sledovat například nové trendy v hudbě?

Samozřejmě. Hudbu miluji, spolu s tancem je to nezbytná součást mého života. Celou dobu jsem sledovala, co se děje nového, protože je to součástí mé lásky k hudbě.

Jak vaše nové album vlastně vznikalo?

Začalo vznikat poté, co se mi narodila dvojčata. Přesněji osm měsíců po narození, protože do té doby jsem se věnovala jenom jim. Bylo to téměř dva roky po vydání mé minulé desky Brave. To je podle mě ideální odstup.

Zpočátku jsem nevěděla, co přesně chci posluchačům říct a jak by měly mé nové písničky znít. Prostě jsem šla do studia a začala nahrávat různé písně, které jsem dostala od několika autorů. Celou dobu to ale nebylo ono, teprve po dalších asi šesti měsících jsem si v tom udělala jasno a věděla jsem, v jaké formě se chci prezentovat a o čem budou texty. V tu chvíli začala podoba desky nabírat jasné kontury. Oslovila jsem také producenty, u kterých jsem si byla jistá, že mi mou vizi pomohou naplnit.

Jaké písně jste na desku chtěla?

Chtěla jsem se zaměřit na téma lásky a otazníků kolem ní. Šlo mi o to zpívat o různých aspektech lásky, dobrat se jejích nejrůznějších proměn a prezentovat je na lidských příbězích.

Můžete přiblížit hudební atmosféru desky?

Dominuje na ní zvuk, který je pro mě dost charakteristický. Je to kombinace různých stylů, které mě inspirují: urban, dance, pop a latinskoamerické rytmy spojené do jednoho svazku. Šlo o to udělat můj obvyklý sound moderní a přístupný. S tím mi hodně pomohli producenti Tricky Stewart, který má blízko ke stylu urban, a RedOne, jenž je specialista na taneční hudbu. Chtěla jsem zůstat sama sebou, nechtěla jsem se měnit.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Lopezová

První singlem byla písnička On The Floor. Proč právě ta?

Vždycky, když vybírám singl, radím se o tom s lidmi, kterým věřím. Stejné to bylo i tentokrát, mluvila jsem se svými producenty, s vydavatelem desky i s autory skladeb. Pokaždé z těchto diskusí vzejde písnička, která je nad těmi ostatními. Nám se ale tentokrát objevilo pět nebo šest takových skladeb. Musela jsem se tedy rozhodnout a zvolila jsem postup, při kterém jsem přemýšlela, která z vybraných písní desku nejlépe přiblíží lidem. Nakonec je to On The Floor.

Je v ní motiv ze slavné skladby Lambada. Proč?

To vymyslel RedOne. Vsadím se, že to udělal proto, že věděl, jak mi jde o to nahrát album, na kterém budou inspirace z celého světa. Je to velmi efektní.

Prezentuje nová deska vstup do vaší další životní etapy?

To nevím, ani jsem o tom nepřemýšlela. Vždycky dělám to, na co mám v daný moment chuť. Když třeba připravuju scénáře videoklipů a vím, že bych v nich chtěla tančit, vybírám písničky, které jsou k tomu předurčené. Nikdy nepřemýšlím o tom, jak při tom budu vypadat. Dělám to, co mi poroučí srdce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám