Hlavní obsah

Jednoduché pravidlo napoví, jestli vám budou slušet krátké vlasy

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přemýšlíte o tom, že byste si na léto nechaly udělat nový sestřih, a lákají vás krátké vlasy? Je to možná trochu risk, protože pokud jste krátké vlasy předtím neměly, nemůžete vědět, jestli vám budou slušet. Stylisté a kadeřníci celebrit jsou ale přesvědčeni o tom, že objevili pravidlo, podle kterého si můžete zjistit, jestli vám budou krátké vlasy slušet.

Foto: Profimedia.cz

Halle Berryová, Katie Holmesová a Rosie Huntington-Whiteleyová

Článek

Ani dlouhé, ani příliš krátké. Sestřih, kdy vlasy končí v půli krku, je velmi horkým trendem letošní sezóny. Zkusily jej i známé dámy, mezi které patří i Rosie Huntington-Whiteleyová, Lily Collinsová či Scarlett Johanssonová.

Pokušení nového, kratšího střihu, který je vidět nejen u zahraničních, ale i českých celebrit, tak samozřejmě stoupá. Ovšem pro některé ženy to znamená radikální změnu image, kdy se z dlouholeté dlouhovlásky stane dáma s delším mikádem, takzvaným bobem.

Ale odborníci radí, že předtím, než vejdete do kadeřnictví s obrázkem vysněného střihu, měly byste se zaměřit na pravidlo 5,5 centimetru. Díky němu prý můžete přijít na to, jestli vám krátký sestřih sedne, či nikoliv. A vyzkoušet si to můžete samy doma.

Stačí tužka a pravítko

Vše, co podle nich potřebujete, je tužka a pravítko. Giles Robinson, vlasový stylista britských kadeřnictví Johna Frieda, pro Daily Mail říká, že pravidlo a kouzlo toho, zda vám bude střih slušet, záleží na geometrii, konkrétně na úhlech. „Toto pravidlo bylo vytvořeno Johnem Friedou, a je to profesionální pravidlo a manuál pro kadeřníky, aby mohli přizpůsobit střih tak, aby zákazníkům lichotil.“

Návod zní: umístíte tužku vodorovně pod bradu a pravítko pro změnu pod ucho vertikálně. Průsečík s hrotem tužky ukazuje na centimetry, které si poznamenejte. Pokud je to méně než 5,5 cm, údajně by vaše tvář měla být ideální pro krátký sestřih a inspirovat se tak můžete například u hereček Halle Berry nebo Audrey Hepburnové. Pokud je ale číslo na pravítku vyšší než 5,5 cm, pravděpodobně by pro vás byl ideální účes s dlouhými vlasy.

Reklama

Související témata:

Související články

Zlozvyky, které ničí kvalitu vlasů

Málo času, příprava snídaně pro děti, stres, mastné vlasy nebo naopak krepatá změť na hlavě, která si nutně žádá okamžitou péči. Jenomže jak se vyvarovat...

Výběr článků

Načítám