Hlavní obsah

Jarní kabáty hrají všemi barvami

Novinky, Eva Dvořáková

Ačkoli je teprve únor, mnoho lidí už netrpělivě očekává první jarní vlaštovky, až pošmourné počasí vystřídají slunné dny. Jaro už přivolávají i módní řetězce, které jako každý rok vsadily na jarní barvy. Přivolejte i vy jaro do svého šatníku. Začněte například u kabátu.

Foto: Mango, Zara 2x

Vyzkoušejte nové odstíny a pusťte do šatníku pestré barvy.

Článek

Letos budou v kurzu nejenom pastelové odstíny, které byly nejvíce trendy předchozí dvě sezóny. Do hry se opět dostávají i svršky sytých barev, se kterými rozhodně nešlápnete vedle. Červená vypadá elegantně sladěná k černému outfitu, zatímco zelenou a žlutou klidně laďte s oblíbenými džínami a topem.

Foto: Zara 2x, Topshop

Skvěle vypadají i syté odstíny

Foto: Archiv firem

1. Zoot Simple, 1499 Kč. 2. Mango, 3999 Kč. 3. Reserved, info o ceně v obchodě.

Co se týče délek, kabáty do pasu už tolik v módě nejsou. V největší míře se budete v obchodech potkávat s kabáty v délce do poloviny stehen, výjimkou nejsou ale ani modely delší, sahající pod kolena.

Styly jsou velmi podobné. Vede verze oversize, které velmi statečně sekunduje silueta.

Foto: Archiv firem

1. Zara, 2799 Kč. 2. Closet, Zoot, 4099 Kč. 3. Reserved, info o ceně v obchodě. 4. Reserved, info o ceně v obchodě.

Foto: Archiv firem

1. Topshop, 3105 Kč. 2. H&M, 599 Kč. 3. Zara, 2999 Kč.

Novinkou za poslední roky jsou úpravy rukávů. Ty mohou být zkrácené, takzvané tříčtvrteční, velmi často se také můžeme setkat s nejrůznějšími střihy, které mohou být rozšířené do zvonu, nabírané v ramenou, nebo ušité do  takzvaného balónového stylu.

Foto: Archiv firem

1. Topshop, 2500 Kč. 2. Mango, 1999 Kč. 3. Reserved, info o ceně v obchodě.

Každopádně nezapomíná se ani na starou dobrou klasiku. Kdo se v barvách necítí dobře, tomu značky nabízejí komfort a luxus v podobě vlněných kabátů s klopami, na knoflíky nebo pásek v pase.

Rozhodně neuděláte chybu, pokud se rozhodnete investovat do dražšího, klasického kousku. Ten totiž můžete ze skříně vytahovat rok co rok a unosíte jej nejen na jaře, ale i na podzim. Kvalitní kabát patří k základům šatníku.

Foto: Archiv firem

1. Topshop, 4100 Kč. 2. Topshop, 7150 Kč. 3. H&M, 1799 Kč.

Kabáty velmi často zdobí nášivky a vzory. Proč si začátek roku nezpříjemnit právě renomovanou klasikou? V kombinaci s minimalistickým outfitem s minimem potisků bude takový model vypadat naprosto skvěle. Kopírovat bude také mezinárodní trendy, které udávají světoznámí módní návrháři.

Foto: Archiv firem

1. Fcuk, Zoot, 7499 Kč. Zara, 2599 Kč. 3. Marks&Spencer, inco o ceně v obchodě.

Foto: Zara, Cos, Mango

Inspirujte se, jak se budou letos nosit kabáty. Převládá bílá barva, ale prim hrají i kontrasty.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám