Hlavní obsah

Jak si díky sukni ubrat kila, zvýraznit křivky a zamaskovat nedostatky

Novinky, Eva Dvořáková

Sukně lichotí. A to bez ohledu na tvar a typ postavy. Pokud si ale chcete ubrat pár kil, je dobré se řídit několika radami při konečném stylingu i případném nákupu sukně. Ta je ideální volbou, pokud chcete podtrhnout svou ženskost, ale i skrýt některé nedostatky.

Foto: Profimedia.cz

Noste sukni podle typu postavy.

Článek

Velké vnady

Obdařenější ženy by měly své bujné vnady vyvážit zajímavou sukní. A to nejlépe s výrazným vzorem. Svršek by měl v tomto případě zůstat spíše nenápadný, proto volte barvu jednolitou. Tato pravidla platí samozřejmě v případě, kdy žena chce vnady spíše skrýt a nechat vyniknout jedinečnost jiného kousku outfitu.

Spárování sukně v midi délce a podpatků opticky prodlouží nohy a zeštíhlí spodní polovinu těla. Celek osvěžte zajímavými doplňky, zápěstí dozdobte koženým řemínkem, kotníky zvýrazněte řemínkovými botami na podpatku.

Foto: Archiv firem

Top, New Yorker, 199 Kč. Psaníčko, Lusha, info o ceně v butiku. Sukně Closet, Zoot, 1949 Kč. Náramek, Lusha, info o ceně v butiku. Sandálky Dunne, Zoot, 2629 Kč.

Chlapecká postava

Přidejte si křivky pomocí kabelky přes rameno, ale i vypasované sukně s oblým tvarem, která pomůže vytvořit efekt plnějších boků. Dojem umocní upnuté přiléhavé tričko obepínající štíhlý pas a bříško.

Pro efekt ještě plnějšího vzhledu můžete využit pončo, které oblékněte a přepásejte páskem. I tak lze přidat bokům na objemu.

Foto: Archiv firem

Top s odhalenými rameny, H&M, 249 Kč. Boty, Mango, 999 Kč. Sukně, H&M, 899 Kč. Pončo, H&M, 799 Kč. Kabelka, ObagCZ, 925 Kč.

Hruška

Pokud vás trápí oblejší ženské tvary především v dolní polovině těla, zvýrazněte především dekolt a ruce. Vezměte si na pomoc tričko s krátkými rukávy nebo například rolák.

Zajímavým detailem, který odvede pozornost od širších boků a zadečku, může být také nevšední potisk nebo aplikace svršku. Opět využijte služeb vyšších podpatků, a to ať klasických jehel, nebo bot na klínku. Problematické partie skryjte sukní v tmavé barvě.

Foto: Archiv firem

Top s uzlem, F&F, 329 Kč. Náušnice Pieces, Zoot, 159 Kč. Asymetrická sukně Oxmo, Zoot, 829 Kč. Brýle s kulatými obroučky, F&F, 209 Kč. Boty na podpatku Carnii, Answear, 2099 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám