Hlavní obsah

Jak nosit sportovní módu do práce

Novinky, Linda Humlová

Pokud patříte mezi ženy, které milují sport a sportovní módu, nebo se prostě jen rády pohodlně oblékáte, seznamte se s takzvaným athleisure stylem. Tento módní trend, jak už název vypovídá, vznikl ze spojení sportovní módy a jejího využití i kdekoli jinde mimo sportovní aktivity. Ozvláštněte svůj kancelářský styl legínami, botaskami nebo třeba cool batohem. Ukážeme vám, jak na to.

Foto: archiv firem

I v obchodech se sportovní módou se dají najít elegantní kousky. Zleva: bunda, 15 100 Kč. Kalhoty, 4200 Kč. Kabát, 19 000 Kč. Vše Colmar

Článek

V legínách i do práce

Neexistuje snad pohodlnější a variabilnější kus oblečení, než jsou legíny. Dají se totiž kombinovat téměř s čímkoliv, od topů přes svetry až po saka. Stačí si jen dát pozor na délku svršku, aby sahal minimálně pod hýždě, protože ať si každý myslí, co chce, legíny nemají suplovat kalhoty, ale spíše punčocháče.

V případě, že nemáte přísný pracovní dress code, můžete si vybrat z různých barevných variant, ale klasikou jsou černé legíny, které se nejlépe kombinují a vypadají elegantně. Jejich výhodou je i to, že si můžete vybrat mezi různými typy, od stahovacích až po zateplené.

Foto: archiv firem

Kozačky, Zara, 1599 Kč. Kabát, Esprit, 2399 Kč. Svetr, Zara, 899 Kč. Legíny, H&M, 599 Kč. Kabelka, F&F, 699 Kč.

Tenisky místo lodiček

Lodičky k elegantnímu kostýmku či šatům jsou sice nenahraditelná klasika, nicméně máte-li před sebou den plný pracovního i soukromého „běhání” nebo chcete jen stylově oslavit den, jsou sportovní tenisky tou správnou volbou. A poděkují vám za ně hlavně vaše nohy a záda.

Můžete je vzít ke kalhotám sportovnějšího střihu, džínám a saku nebo právě legínám v kombinaci s elegantním topem. Pořídíte-li si jedny kvalitní a nadčasové, máte vyhráno na několik let a je velmi pravděpodobné, že v botníku nebudete po většinu roku hledat žádné jiné.

Foto: archiv firem

Křivák, Zoot, 1199 Kč. Tenisky, Urbanlux, 2510 Kč. Košile, Kari Traa, 2299 Kč. Kašmírový svetr, Mango, 2499 Kč. Kalhoty, s.Oliver, 1699 Kč. Kabelka, Liu jo, orientační cena 2790 Kč

Městský batoh místo kabelky

S batohy ve sportovně městském stylu se v poslední době doslova roztrhl pytel. Vybírat můžete z různých velikostí, tvarů a barev, většina z nich je uzpůsobená na přenášení notebooku, ale najdete v nich dostatek prostoru i na další nezbytné věci, které městský styl života vyžaduje.

Extra tipem je univerzální batoh od české designérky Alex Monhart, který lze během sekundy hravě proměnit na luxusní psaníčko. Ideální na dny, kdy se nestíháte převléknout a potřebujete z práce vyrazit rovnou na večírek. Vyberte si koženou variantu, případně dostupnější látkovou, obě vypadají skvěle.

Foto: archiv firem

Košile, Esprit, 1499 Kč. Náušnice, Mango, 249 Kč. Kalhoty, H&M, 799 Kč. Polobotky, Deichmann, 1199 Kč. Lodičky, Zara, 899 Kč. Batoh, který lze upravit na psaníčko, Alex Monhart, 7550 Kč.

Pohodlí na prvním místě

Konec škrtícím košilím a kousavým svetrům. Vyzrajte na dress code a spolehněte se na falešnou košili, kterou můžete hravě vyrobit i doma ze staré. Stačí jen vystřihnout náprsenku s límečkem, který bude koukat ze svetru, a máte hotovo.

Pod touto náhražkou pak navíc můžete mít tílko z funkčního materiálu, který bude hřát a zároveň odvádět pot. Přes to oblékněte hřejivý svetr z přírodního materiálu, který rovněž seženete v obchodech se sportovní módou. Stačí jen hledat v urban kolekcích určených do města.

Foto: archiv firem

Kalhoty, Calzedonia, 1149 Kč. Tílko, Zoot, 139 Kč. Funkční svetr, Kari Traa, 2599 Kč. Falešná košile, Cos, orientační cena 900 Kč. Kabát, Esprit, 3999 Kč. Boty, Dr. Martens. Orientační cena, 6890 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám