Hlavní obsah

Jak na druhou bradu

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnozí lidé problém druhé brady obvykle mylně považují za projev nadváhy. Příčiny přitom lze hledat nejen u špatné životosprávy, ale především v genetice. Proto tuk uložený v podbradku trápí i velmi štíhlé lidi, kteří kvůli němu mohou trpět komplexy.

Článek

Na druhou bradu obvykle nemá vliv ani výrazné zhubnutí. Problém se totiž netýká jen tuku, ale také vytáhlé, povadlé pokožky. Proto je mnohem účinnější než úprava jídelníčku pravidelné cvičení, případně radikálnější řešení v podobě liposukce podbradku.

Někdy stačí deset minut denně

Máte-li sklony k druhé bradě, pak vám odborníci poradí začít s preventivním cvičením co možná nejdříve. Jedná se o protahovací cviky svalů v oblasti pod bradou.

Jednoduché cvičení v boji s druhou bradou
Jednoduché „hlasové" cvičení, které lze provádět i několikrát denně. Výrazně a nahlas vyslovovat hlásky O a X. (Musíte cítit napnuté svaly na krku).
Zakloňte hlavu a vystrčte bradu. V této poloze dělejte pomalé obloučky z jedné strany na druhou.
Otočte hlavou doprava a snažte se podívat co nejdále za sebe. Počítejte přitom do deseti a to samé opakujte i na druhé straně.
Vysouvejte dopředu spodní čelist, počítejte do 5 a pak opět povolte. Když si dáte pod bradu ruku, ucítíte, jako pracují vaše svaly.

Pokud hledáte rychlejší řešení nebo jste přesvědčeni, že váš problém již cvičení nevyřeší, pak máte možnost zvolit radikálnější řešení - liposukci či operativní výkon.

Liposukce slibuje velmi rychlé řešení

"Liposukce podbradku vede ke zdůraznění linie dolní čelisti, k prokreslení brady, k zúžení krku a tím i k jeho optickému prodloužení. Tuk je "rozbíjen" ultrazvukem a ne mechanicky rozrušován, jako při tradiční liposukci, tím je vytvarování podbradku mnohem rovnoměrnější a dokonalejší a jsou zcela minimalizovány nerovnosti povrchu kůže," vysvětluje plastický chirurg Libor Kment z kliniky Esthé a dodává:

"Díky liposukci se nejen ztenčí tuková vrstva, ale i povolená kůže se zpevní, proto hovoříme o komplexním řešení."

Po liposukci navíc zůstávají jen minimální jizvičky. Podle Kmenta se sice po zákroku objeví v oblasti podbradku jemné zjizvení kůže, ale i to během krátké doby zcela vymizí.

Výkon se provádí v kombinaci nitrožilní anestézie a místního znecitlivění. Ihned po operaci je nutná náplasťová fixace nebo speciální bandáž celého podbradku. Steh se odstraňuje 12. - 14. den, což je na konci období, během něhož by se měly vstřebat všechny otoky i modřiny.

Více se dozvíte na přiloženém videu, kde uvidíte i vlastní průběh liposukce podbradku.

Klasickou operaci plastičtí chirurgové obvykle volí jen tehdy, má-li člověk pod bradou přebytečnou a ošklivě visící kůži, kterou je nutné odstranit. Díky tomu se napne zbytek kůže v oblasti a opět se tak zvýrazní úhel mezi krkem a bradou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám