Hlavní obsah

Inspirace v barvách podzimu

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední záchvěvy krásného a slunného babího léta brzy docela jistě vystřídá nemilosrdný podzim. Ačkoliv teploty začnou pomalu klesat dolů, má počasí konce roku hodně do sebe. Listy stromů začnou hrát všemi barvami a příroda se pomalu uloží ke spánku. Načerpejte inspiraci a zamilujte se do módy v barvách podzimu.

Foto: Profimedia.cz

Podzim se ponese ve znameních teplých tónů.

Článek

To, že už venku nejsou tropické teploty a doslova „odzvonilo” období odhalených ramen a dekoltů neznamená, že by ženy měly zanevřít na eleganci. Naopak.

Módní trendy letošního podzimu přímo vybízejí k podtržení ženské krásy. Jak jinak si vysvětlit přemíru krásných pletených šatů s rolákovými nákrčníky a krásné nízké kozačky na vysokých podpatcích v mnoha provedeních.

Městská elegance

Letos jsou v kurzu délky, proto neváhejte vyzkoušet šaty po nebo pod kolena. Co k nim? Ke kombinaci bordó, rudé, oranžové a černé se skvěle hodí hnědý semiš v podobě křiváku a do stejné barvy sladěné i kozačky na podpatku.

Městskou eleganci úžasně doplní klobouk se širokou krempou a vtipný detail v podobě maxi psaníčka se smaragdovým chlupem.

Foto: Archiv firem

Semišová bunda, F&F, 2499 Kč. Boty na podpatku, Aldo, 2999 Kč. Šaty, Karen Millen, info oceně v obchodě. Klobouk, New Yorker, 349 Kč. Chlupaté psaníčko, Mango, 799 Kč.

Barevné doplňky

Že jsou délky v kurzu, dokazují i nejrůznější ponča a mimo jiné i prodloužené topy, mnohdy v asymetrických střizích. Nebojte se je vyzkoušet a zkombinovat například s rozšířenými, do zvonu vyvedenými kalhotami. Je na vás, zda přední cíp necháte viset přes kalhoty, nebo jej zastrčíte do kalhot a přepásáte páskem.

K takovému outfitu rozhodně obujte boty na podpatku, které v kombinaci se širokými nohavicemi přidají pár centimetrů k dobru. Odvažte se i u doplňků a volte brčálově zelené, oranžové, nebo žluté tóny.

Foto: Archiv firem

Zvonové kalhoty, Esprit, 1699 Kč. Top, New Yorker, 249 Kč. Pončo, New Yorker, 699 Kč. Kabelka, C&A, 550 Kč. Boty na pdopatku Caklvin Klein, info o ceně v prodejnách Destroy.

70. léta ovládnou podzim

Vínová, červená, rudá, všechny odstíny zelené, okrová, hnědá, barva rzi, oranžová, teplá žlutá a další. Jaru a létu slušely pastelové barvy, na podzim volte teplé odstíny.

Kombinujte temně petrolejovou s koňakově hnědou, šedou, či hořčicově žlutou barvou. K šatům klidně oblečte svetr a místo kabátu pončo s třásněmi. Letos jsou v kurzu 70. léta, proto se nebojte obléknout bohémský styl.

Foto: Archiv firem

Pončo, Tchibo, 699 Kč. Boty, Roxy, 3190 Kč. Šifonové šaty, Esprit, 2799 Kč. Svetr, New Yorker, 399 Kč. Kabelka, Deichmann, 499 Kč.

Sázka na jistotu

Nikdy nevyjde z módy minimalismus. Pokud se tedy nechystáte uchvátit extravagancí, vsaďte na klasiku. Tmavě červenou kombinujte s šedou, což je souhra barev, která dokáže vytvořit zaručenou módní smeč.

Doplňte hnědou barvou, kterou aplikujte do doplňků a kabátu či ponča. Zateplené gumové mokasíny ladící se zbytkem outfitu zaujmou a společně se zlatým detailem budou ladit s koženým náramkem zdobícím zápěstí.

Foto: Archiv firem

Klobouk, C&A, 398 Kč. Džíny, Levi´s, info o ceně v obchodě. Pončo, Zara, 2999 Kč. Gumové mokasíny, Mel, info o ceně v prodejnýách Destroy. Kožený náramek, Tchibo, 499 Kč. Dlouhý top, Levi´s, info o ceně v obchodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám