Hlavní obsah

Hýčkejte si své nohy i v zimě

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože naše nohy v zimních měsících příliš neukazujeme, neznamená to, že o ně přestaneme pečovat. Mělo by tomu být spíše naopak, protože právě v tomto období pokožka na nohou trpí nejvíce.

Článek

Asi nejvíce trpí naše pokožka v zimě střídáním prostředí. Zatímco venku převládá vzduch chladný a většinou vlhký, ve vytápěných místnostech je naopak vzduch teplý a suchý. To způsobuje oslabení pokožky a její vysychání.

Proto je tak důležité pokožku pravidelně hydratovat a to především v oblastech holení. Dnes již existuje celá řada hydratačních mlék a krémů, které si s výživou pokožky přes zimu hravě poradí.

Nezapomeňte ani na výživu pokožky a to nejen v podobě speciálních kosmetických přípravků, ale především úpravou jídelníčku. Ten by měl být vyvážený a měl by obsahovat co možná nejvíce čerstvé zeleniny, ovoce a vlákninu. Samozřejmostí by pak měl být i dostatečný pitný režim.

Pohyb je nedílnou součástí péče

Velká většina žen nejčastěji cvičí v období jara a léta. Chtějí být krásné do plavek. Ale už si neuvědomují, že například tvorbě křečových žil zabraňuje celoroční cvičení a ne jen krátkodobé. Pokud nemáte rády posilovny a další organizované sporty v tělocvičnách, pak vám zbývají především zimní sporty, jako jsou bruslení či běh na lyžích.

Sjezdové lyžování a snowboarding většinu lidí sice baví víc, ale právě při těchto sportech dochází k dlouhodobé pasivní zátěži dolních končetin, které vede k městnání krve. Proto nejsou tyto sporty doporučovány lidem, již mají problémy s křečovými žílami. Můžou být pro ně opravdu nebezpečné.

Relaxace ve vaně

Každý by si měl jednou za čas najít čas na pořádnou relaxační koupel. Vždyť i samotné počasí k tomu lidi přímo nabádá. I zde ale platí, všeho s mírou. Opět opatrní by měli být především lidé s křečovými žílami, kteří by si neměli napouštět příliš horkou vodu a pokud možno raději střídat koupel se sprchou, která dokáže nohy namasírovat a prokrvit.

I po koupeli by měla přijít na řadu především hydratační péče, zvláště pokud jste již při ní nepoužili žádné zvláčňující prostředky. Pokud je pokožka totiž ještě teplá a vlhká, dokáže v sobě vlhkost uzamknout.

Kromě této péče odborníci doporučují i v místnostech zvlhčovat vzduch, který prospívá především našim plicím, ale i pokožce a dalším orgánům.  

Samozřejmostí by pak mělo být vhodné oblečení. To by mělo být nejen příjemné na dotek, ale také funkční. Pokožka by v něm měla dýchat a nemělo by při něm docházet k příliš velkému tření. Pohodlnost by měla být nade vše.

Spoustu dalších zajímavých informací o nejvhodnější péči o naše dolní končetiny naleznete na http://krecove-zily.cz/ ; www.lekari-online.cz či www.glasscare.cz .

Reklama

Související témata:

Související články

Krásné a pevné nohy nejen do minisukně

Letošní letní trendy patří ultra krátkým minisukním a kraťasům. Ne každá žena si je však může dovolit a to dokonce někdy ani ty velmi štíhlé. Některé trápí...

Výběr článků

Načítám