Hlavní obsah

Hitem letošní sezóny budou asymetrické brýle

Právo, Jana Hanušková
Praha

Každá půlka brýlových obrouček nejen jinak barevná, ale i jiného tvaru. Takové brýle si musí jejich majitel pořídit, pokud chce být trendy. V nabídce je má i francouzská značka Alain Mikli, tyto extravagantní módní doplňky vlastní i Elton John či Lenny Kravitz.

Článek

V úterý 21. dubna se v Žilka Optik Studiu otevřela putovní výstava mapující třicet let značky Alain Mikli na trhu. Na vernisáži nechyběly ani hvězdy šoubyznysu, které se nechaly okouzlit modely návrháře Alaina Mikliho.

.: Výstava se nesla v duchu lékařského experimentu.

Herečka Zuzana Norisová byla stylově nalíčena, vyzkoušela brýle proti stárnutí a odešla skarikaturou od přítomné francouzské umělkyně. Zpěvák Jiří Zonyga se zase svěřil, že už má doma tři kousky od Mikliho.

Spisovatel Jaroslav Rudiš, který akci uváděl, se netajil tím, že v černo-bílých obroučkách budí pozornost: „Někdy se mě ptají, jestli nemám na brýlích izolepu,“ tvrdil přihlížejícím novinářům.

.: Brýle Jaroslava Rudiše se zdají být přelepené izolepou.

Výstava se nesla v duchu lékařského experimentu: nechyběly kapačky, bílé pláště nebo chirurgické roušky, protože na nejnovější kolekci Asymetric autor spolupracoval s plastickými chirurgy a odborníky na fyziognomii obličeje.

.: Mikliho kousky už dávno má ve své sbírce Zonyga.

Pořadatelé nezapomněli ani na znevýhodněné děti, šek v hodnotě padesáti tisíc korun předali ředitelce marketingu Nadace Terezy Maxové Terezii Sverdlinové pro projekt Pod Křídly.

FOTA: Roman Mašín

Reklama

Výběr článků

Načítám