Hlavní obsah

Hermiona Emma Watsonová: Do role Hermiony jsem se zamilovala

Právo, Jana Rovenská

Ještě před premiérou závěrečné čarodějnické ságy Harry Potter a Relikvie smrti změnila představitelka Hermiony image a dala se ostříhat na kluka. To ale nic nemění na skutečnosti, že Emma Watsonová patří mezi nejpopulárnější mladé herečky, a to nejen v Británii.

Článek

„Celých devět let jsem se podle smlouvy nemohla dát ostříhat, opálit se, nechat si propíchnout uši ani mít make-up, tak se nikdo nemůže divit, že si to teď užívám. Je to prostě moje tečka za dlouhovlasou čarodějnicí,“ prohlásila dvacetiletá Emma, dnes už druhým rokem úspěšná studentka anglické literatury na Brownově univerzitě v Rhode Islandu.

„Původně jsem se chtěla zapsat na britskou univerzitu, nakonec jsem se ale rozhodla pro americkou. Hlavně proto, že jsou tu daleko lepší možnosti sportovního vyžití,“ tvrdí Emma, která hraje lední hokej a tenis, bruslí, lyžuje a má ráda i vodní sporty. Na Mauriciu dokonce získala diplom v potápění, je i výborná tanečnice. V průběhu natáčení Harryho Pottera chodila na taneční kurzy a má stříbrnou medaili za volný styl a street jazz.

Foto: Profimedia.cz

V premiéře závěrečného dílu čarodějnické ságy Harry Potter a Relikvie smrti - 1. část ji diváci uvidí už po sedmé po boku Daniela Radcliffa a Ruperta Grinta

Před třemi lety se pustila úspěšně i do modelingu. „Dostávám spousty dopisů od fanynek, které mě v módě považují za vzor, tak se snažím být dobrým příkladem.

Hlavně jim zdůrazňuji, že i v oblékání je nutné řídit se vlastním pocitem, nosit to, v čem je člověku příjemně, a to bez ohledu na to, jestli je to zrovna in. To platí, i když jdete na rande. Už ten samotný moment, že se chcete líbit, je trochu stresující, a těžko by to vylepšily boty, které vás tlačí, a šaty, ve kterých nemůžete dýchat,“ radí modelka, která se nebojí zkombinovat značkovou módu s módou ulice.

Modelkou nezůstane

V budoucnu se ale modelingem živit nechce. „Bylo nesmírně vzrušující vrátit se do Paříže poznat svět modelingu. Je bezvadný v tom, že při něm přijdete na zcela jiné myšlenky. Jsem ale herečka a tu bych za modelku nikdy nevyměnila. Chtěla jsem jen, aby režiséři viděli, že vedle Hermiony zvládnu i něco jiného,“ prozrazuje dvacetiletá celebrita.

Narodila se v Paříži anglickým právníkům Jacquelině a Chrisovi. Francouzkou je Emmina babička, u které s rodiči jako malá žila. Když jí bylo pět let, rodina se přestěhovala do Oxfordu. Hned jak Emma začala chodit do školy, začala hrát ve školních představeních, v sedmi letech vyhrála recitační soutěž, v deseti pak zvítězila nad desítkami Angličanek v konkurzu na roli Hermiony.

Její rodina se od té doby pěkně rozrostla. Rodiče, kteří se před lety rozvedli, mají nové protějšky. Emma žila donedávna s matkou a mladším nevlastním bratrem Alexem v Oxfordu, z otcovy strany má v Londýně nevlastního bratra Tonyho a dvojčata Lucy a Ninu.

Na otázku novinářů, jak zvládá slávu a jak se jí podařilo roli Hermiony tak skvěle zahrát, odpověděla: „Tak především mě nikdy nenapadlo, že bych mohla být slavná. Jen jsem se pokaždé snažila vyjít vítězně z konkurzů, protože jsem se do role Hermiony zamilovala.

Na slávu jsem ale opravdu nikdy nemyslela. Když totiž natáčíte, jste do toho tak ponořeni, že vůbec nepřemýšlíte o tom, jak film vnímají ostatní lidé. To člověku dojde až při premiéře.“

Vyučená milionářka

Před dvěma roky jako plnoletá získala přístup ke svému pohádkovému jmění ve výši 32 miliónů dolarů, které si vydělala za veleúspěšnou potterovskou sérii. Nejprve se v bankovním rychlokurzu učila, jak si jako milionářka počínat. I v tomto směru potvrdila, že je vynikající žačka. Její první velkou transakcí byla před rokem koupě domu v Londýně za tři milióny liber. Ukázala tak, jak pro ni bylo důležité ještě před odjezdem do USA zapustit kořeny doma, v Anglii.

Foto: Profimedia.cz

Emma Watsonová

V domě chtěla bydlet se svým přítelem, osmadvacetiletým bankéřem Jayem Barrymorem. S ním se ale právě rozešla. Údajně to způsobilo dlouhé odloučení, zlí jazykové ale tvrdí, že za to spíš může nová láska ke španělskému muzikantovi Rafaelu Cebrianovi, se kterým se Emma seznámila na univerzitě. A i když tvrdí, že si chce od herectví na čas odpočinout, právě přijala Rafaelovu nabídku zahrát si s ním ve školním představení Čechovovy hry Tři sestry.

Čím se může Emma pochlubit

V roce 2005 se jako nejmladší herečka objevila na titulní straně magazínu Teen Vogue.

V roce 2007 si zahrála ve filmu Baletní střevíčky.

V roce 2009 namluvila roli v animované pohádce Příběh o Zoufálkovi.

V roce 2011 se představí v posledním filmu Harry Potter a Relikvie smrti – 2 a v dramatu Týden s Marilyn s Judi Denchovou a Kennethem Branaghem.

Ve dvaceti patří s 32 milióny dolarů na kontě k nejbohatším mladým herečkám.

Kromě angličtiny umí výborně francouzsky, mluví plynně i italsky a německy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám