Hlavní obsah

Duo Alter Era představuje kolekci inspirovanou Japonskem

Právo, Andrea Zunová

Vzdušné střihy, zajímavé potisky, elegance spojená s lehkostí. To vše v sobě ukrývají modely česko-belgického návrhářského dua pracujícího pod značkou Alter Era. Jejich modely pro nadcházející jaro a léto jsou lehce inspirované Japonskem.

Foto: Gena Mechkov

Návrhářské duo Alter Era – Zhanna Belskaya a Alicia Declerck

Článek

Kolekce se nese v podtónech bílé kontrastujících s odstíny modré, tmavě fialové a oranžové.

Foto: archív Alter Era

Sukně

Siluety ukazují typickou současnou „Tokyo Girl“ v kontrastu s tradičním japonským odíváním.

Podkolenky, jacquard ponožky, plisované sukně a batohy v kimono stylu definují look tohoto léta spolu s propracovanými šaty a bundami.

Foto: MBPFW

Sukně

Různé typy záhybů na látkách a plisovacích technik, implementované diagonálními střihy s podpisem origami techniky, přinášejí určitou míru zkreslení do architektonických tisků a zvyšují jejich trojdimenzionalitu.

Žena podle Alter Era

Myslitelka, snílek, idealistka toužící poznávat svět a objevovat jeho skryté krásy. Taková je žena podle módní značky Alter Era.

Něco z ní mají v sobě i dvě designérky, jež svou značku v roce 2015 představily na pražském Designbloku. Alter Era tvoří česko-belgické duo Zhanna Belskaya a Alicia Declerck, které se potkaly v roce 2008 během studií na Polimoda International Institute of Design & Marketing v Itálii.

Foto: MBPFW

Kostlivec

I přes svůj rozdílný původ mají návrhářky společný pohled na svět, který vytváří identitu jejich značky. Svými modely se snaží vyprávět sezónní alternativní příběhy, pro které hledají inspiraci v historických a etnických námětech. Ty kombinují se současnými tématy.

Návrhářky spolu nepracují už od dob studií. Naopak, po absolvování se jejich cesty rozdělily. Zhanna Belskaya je česká mezinárodně renomovaná návrhářka, která pracovala například pro módní domy Kenzo nebo Antonio Marras. Po dokončení magisterského studia začala pracovat pro firmu Cartier v Paříži.

Její studijní absolventská kolekce byla vystavena ve Florencii na akci Pitti Imagine Uomo, což je nejprestižnější mezinárodní představení pánských kolekcí a doplňků a uvádění nových projektů v pánské módě.

Foto: MBPFW

Kalhoty

Alicia Declerck získala v roce 2011 ocenění Manish Arora Award na International Arts of Fashion Competition v americkém San Francisku a poté pracovala například pro značky Diane Von Fürstenberg, Rodarte nebo Alexander McQueen. Stejně jako Zhanna, i Alicia představila svou absolventskou kolekci na Pitti Imagine Uomo.

Od roku 2015, kdy založily vlastní značku, pracují designérky výhradně v Evropě. Jejich kreativní studio je v Belgii, látky nakupují v Itálii a Česká republika jim zajišťuje produkci.

Foto: archív Alter Era

Šaty

A co by dodaly ony samotné? „Při tvorbě nás spojuje společná vize, sdílíme stejné hodnoty a stejně vnímáme i estetiku. Vzájemně se doplňujeme v osobních charakteristikách i v odborných znalostech. Naše spolupráce je každodenní výzva, která nám umožňuje dívat se na tvorbu z perspektivy té druhé. A to je výrobek Alter Era – dynamická interakce mezi námi.“

Reklama

Výběr článků

Načítám