Hlavní obsah

Dovolenková móda podle stylových Francouzek

Novinky, Linda Humlová

Letní počasí a s ním spojené dovolené se rychle blíží. Pokud si stejně jako každý rok lámete hlavu s tím, jak se obléknout, abyste vypadala elegantně i v teplotách, kdy se vidíte jen v plavkách a s ledovým drinkem v ruce, inspirujte se streetstylem stylových Francouzek z přímořského městečka Hyeres.

Foto: Profimedia.cz

Letní styl podle Francouzek

Článek

O stylu francouzských žen byly napsány desítky, možná stovky knih, mezi lidmi z módního průmyslu platí doslova za ikonický. Vyznačuje se totiž jednoduchostí, šarmem, kvalitou i nadčasovostí.

Zapomeňte protentokrát na městský styl Pařížanek a posuňte váš hledáček více na jih k městu Hyeres, odkud pochází následující streetstyle plný letní inspirace.

Výrazný kousek

Nejjednodušším způsobem, jako dostat punc léta do šatníku, je pořídit si jeden výrazný kousek, který se bude dát snadno kombinovat se zbytkem vašeho oblečení. Ideální barvou, která rozjasní kterýkoliv outfit, je červená.

Můžete si vybrat například krátkou červenou sukni a sladit ji s obyčejným bílým basic tričkem a sandálky bez podpatku, nebo naopak sáhnout po červeném topu, který si báječně rozumí s volnými bílými kalhotami nebo skinny džínami. Jediné pravidlo, podle kterého se řídí i Francouzky, je: pokud je vršek vypasovaný, dolů patří volný kousek, a naopak. Jen tak se budete cítit pohodlně - nebudete působit ani moc sexy, nebo naopak usedle.

Foto: Profimedia.cz

Barevný kousek dolaďte obyčejným bílým tričkem.

Foto: Profimedia.cz

Kombinace červené, bílé a modré barvy je sázka na jistotu.

Černá klasika

Pokud vás i teplé počasí k barvám nepřemluví, pak se zaměřte alespoň na jednoduché vzdušné kousky z přírodních materiálů. Skvěle například vypadají elegantní černé šaty, které obepínají trup a dále se volně rozšiřují.

V případě, že nerada experimentujete a máte svůj základní šatník striktně daný, zaměřte se na doplňky. Skvěle vypadá designový pásek s logem renomované firmy, ale nenechte se příliš unést, abyste nesklouzla ke kýčovitosti. Bohatě si vystačíte například i s hedvábným šátkem, který můžete smotat a vytvořit si z něj krásný a nevšední pásek.

Foto: Profimedia.cz

Celočerný outfit ozvláštněný páskem značky Chanel.

Dalším způsobem, jak jednoduchý kousek oblečení ozvláštnit, jsou veliké a nápadné náušnice a náramky. Ty seženete snad v každém obchodě a dají se pořídit doslova za pár korun. Výrazné náramky se navíc skvěle hodí i pro ženy v pokročilejším věku, kterým dodají vizáž pravé dámy.

Foto: Profimedia.cz

Výrazné šperky ozvláštní každý outfit.

Samotnou kapitolu tvoří kabelky. Francouzky obecně a Pařížanky obzvlášť jsou proslulé tím, že vlastní alespoň jednu kvalitní malou kabelku, kterou s láskou opečovávají a předávají ji následně svým dcerám.

Pokud jsou pro vás luxusní kabelky přežitkem, nebo na ně nemáte dostatek finančních prostředků, pořiďte si na dovolené například slaměnou kabelku, která dodá vašemu outfitu ten správný dovolenkový punc. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Slaměná kabelka je velkým letošním trendem.

Foto: Profimedia.cz

Dokonalé spojení oversized proužkované košile a ladícího růžového psaníčka.

Foto: Profimedia.cz

Malá kabelka se vzorem.

Reklama

Výběr článků

Načítám