Hlavní obsah

David Hasselhoff si chce napravit reputaci alkoholika účastí ve StarDance

Právo, Jana Rovenská

Hrdina akčního seriálu Knight Rider a kultovní Pobřežní hlídky před lety propadl alkoholu. Léčí se, ale s přestávkami pije stále. Letos, aby si vylepšil image, se David Hasselhoff přihlásil do sledované soutěže Tančit s hvězdami, u nás známé jako StarDance.

Článek

Léta nezřízeného pití však u diváků udělala své a David hned po prvním kole 28. září vypadl. „Pro mě to bylo nádherné dobrodružství. Je mi ale líto mojí profesionální partnerky Kyle. Byla úžasná a věřila mi. Mrzí mě, že jsem i jí zničil šanci na úspěch,“ říká David, který se opět rád zviditelnil.

Přátelé, kteří byli svědky jeho nesčetných pijatyk, tvrdili, že s Davidem to jde s kopce.

O to, aby znovu získal důvěru diváků, se musí ještě hodně snažit. Jeho fotografie z let 2007 až 2009, na kterých je opilý na mol a jí z podlahy, mají totiž stále v živé paměti. Negativní reakce znásobilo i odstrašující video, které v té době natočily jeho dcery Tayloe (19) a Hayley (17) ve snaze zabránit otci v dalším pití. Netajily se tím, že z něho byly zoufalé a mnohdy se divily, že otec ještě žije.

I přátelé, kteří byli svědky jeho nesčetných pijatyk, tvrdili, že s Davidem to jde s kopce. Letošní rok, kterému předcházelo opakované drsné léčení ve známém kalifornském Centru Betty Fordové, už vypadal slibně. Přišel ale květen a David byl po třídenním flámu opět hospitalizován kvůli problémům s alkoholem.

Foto: Profimedia.cz

David Hasselhoff v Pobřežní hlídce

Statný osmapadesátiletý herec, který o sobě prohlašuje, že je silný jako býk, se ale nevzdává. I proto se snaží o povolení nové reality show s názvem Meet the Hasselhoff’s - Setkání s Hasselhoffovými, ve kterém má účinkovat se svými dcerami. Je určitě dobře, že chce svou dlouhá léta úspěšnou kariéru zachránit. Není se co divit, vždyť David je zapsán v Guinnessově knize rekordů jako nejvíce sledovaná televizní hvězda na světě.

První úspěch zaznamenal ve svých třiceti letech jako bývalý policista Michael Knight se špičkově vybaveným sporťákem Kittem, se kterým vyřídil každého zločince. Dnes na něj vzpomíná s nostalgií. „Na tomhle seriálu vyrostl snad každý kluk narozený po roce osmdesát. I já jsem Kitta miloval. Byl jsem rád, když po pětadvaceti letech producenti seriál oživili v pokračování Knight Rider - Legenda se vrací (2008), i když jsem tam už jen symbolicky předal žezlo svému nástupci,“ vysvětluje.

Nejplodnější pro Hasselhoffa byla léta devadesátá. Hlavní role záchranáře v Pobřežní hlídce ho v té době zařadila mezi nejznámější herce Hollywoodu, začal se prosazovat i jako zpěvák. Úspěch slavil ale především v Evropě, kde má německé předky. V Americe mu ale populární seriál vynesl i řadu dalších rolí, většinou však v béčkových filmech.

Jako bohatý a atraktivní muž byl David vždy obklopen ženami, štěstí na delší vztahy ale neměl. První manželkou v letech 1984-1989 byla herečka Catherine Hicklandová, která si s ním zahrála v Knight Riderovi. Rozešel se s ní kvůli vnadné Pamele Bachové, ta si díky němu udělala pro změnu jméno v Pobřežní hlídce.

Víte, že

V roce 1989, kdy padla Berlínská zeď, slavil v Evropě velký úspěch s písní Looking for Freedom (Toužit po svobodě).

Českou republiku navštívil v roce 1997 a s Helenou Vondráčkovou natočil verzi své skladby More than words can say (Víc, než mohou říci slova).

Jeho autobiografie o bouřlivém životě z roku 2006 s příznačným názvem Making Waves - Dělat vlny, se stala bestsellerem.

Narodily se jim dvě dcery a vše nasvědčovalo tomu, že jde o pohodové manželství. Po sedmi letech, v roce 2006, však David požádal o rozvod. Pamela byla těžká alkoholička, proto také dostal obě dcery do péče. Bohužel smutek, který tehdy David prožíval, se podepsal i na něm a záhy po rozvodu začal pít i on. Jeho dcery ale udělají vše pro to, aby otec, kterého milují, získal svoje dobré jméno zpět.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám