Hlavní obsah

David Beckham jako módní ikona určující trendy

Novinky, Dana Sokolová

David Beckham patřil mezi nejlepší a také nejdražší fotbalisty světa. Kromě svého talentu se ale také proslavil svým citem pro módu a styling. Fanoušci se podle něj nejen oblékali, ale také ho napodobovali v účesech a později i v tetování. Dnes je obdivován i díky roli vzorného manžela a skvělého táty čtyř dětí.

Foto: Profimedia.cz

David Beckham

Článek

Když David Beckham v roce 2013 končil svou aktivní fotbalovou kariéru, psala o tom všechna světová média jako o velké ztrátě pro tento oblíbený sport. Jeho mediální hvězda ale neuhasla, spíše tomu bylo naopak. Jen zprávy související s fotbalem nahradily informace z jeho soukromého života.

Na Davida bylo stále častěji nahlíženo jako na módní ikonu, která udává styl a pak také jako na manžela slavné zpěvačky a módní návrhářky Victorie Beckhamové.

Jeho neustálé změny účesů, stylingu, ale i oblékání doteď inspirují milióny mladých mužů po celém světě. Díky svému citu pro detail totiž dokáže i z velmi obyčejného outfitu učinit stylovou záležitost.

Ne náhodou se stal tváří hned několika módních značek - Emporio Armani, H, Adidas, Belstaff, Tudor, Kent& Curren či luxusních značek Breitling, Marina Bay Sands apod. Letos dokonce na Londýnském fashion weeku představil svou vlastní kolekci značky Kent, na níž se autorsky podílel. Jako ikona se objevil i na titulních stránkách módních časopisů jako Elle či WSJ.

Foto: Profimedia.cz

David v reklamě na jeho vlastní kolekci značky Kent&Curren

V roce 2005 byla představena jeho první vůně David Beckham Instinct. Už tehdy se stala definicí mužné elegance.

V současnosti pod značkou David Beckham naleznete vůně pánské i dámské, přičemž na jejich výrobě se především podílí jeho manželka Victorie.

Foto: Profimedia.cz

David Beckham v reklamě na reedici své úplně první vůně.

Nikdy se netajil tím, jak moc je pro něj důležitá péče o pleť, vousy či vlasy. Sám ale několikrát prohlásil, že to není o tom vypadat vždy skvěle, ale především cítit se dobře. I z tohoto důvodu letos uvedl na trh i svou vlastní značku kosmetiky House 99.

Název House pro něj přitom znamená především komunitu lidí, která díky této značce vzniká na YouTube či Instagramu, kde lidé vytvářejí instruktážní videa, jak se o sebe starat. Číslovka 99 připomíná jeden z nejdůležitějších roků v jeho životě. V roce 1999 se mu narodil jeho první syn Brooklyn, vzal si za manželku Victorii a získal dva důležité tituly ve fotbale.

Foto: L´Oreal

David v reklamě na vlastní značku pleťové péče pro muže

David se také sám podílel na vývoji i vzhledu obalů jednotlivých produktů. O úspěchu značky i díky tomu nikdo nepochybuje, jak prohlásila pro magazín Bloomberg odbornice na módní marketing profesorka Gachoucha Kretzová z Obchodní školy HEC v Paříži.

„Pokud na světě existuje jediný muž, který dokáže ostatní muže přesvědčit, aby používali více kosmetiky, je to David Beckham.”

Rodina je jeho největší úspěch

Přes to všechno, když se Davida kdokoli zeptá, co považuje za svůj největší úspěch, vždy odpoví naprosto shodně - rodinu. Se svou manželkou Victorií je také považován za nejstabilnější pár Hollywoodu.

Seznámili se v roce 1997 a od roku 1999 jsou manželé. Příští rok tak oslaví 20 let od svatby, s čím se může pochlubit málokterý slavný fotbalista v podobném věku (43). Snad jen náš Pavel Nedvěd (45), který je se svou ženou Ivanou (44) již 24 let.

Foto: Profimedia.cz

Zprava: syn Brooklyn (19), Cruz (13), Harper Seven (6), Romeo James (16) a manželka Victorie (44)

David je ale také skvělým otcem pro své čtyři děti - Brooklyna (19), Romea Jamese (16), Cruze (13) a tolik milovanou Harper Seven (6). Dokazuje to především tím, že s dětmi tráví nejen většinu volného času, ale také se o ně skutečně stará.

Pokud není doma manželka, přebírá veškerou péči o děti, včetně vaření, vození dětí do školy apod. Jak nedávno přiznala Victorie, tajemství jejich spokojeného manželství spočívá nejen v tom, že se spolu dokážou neustále od srdce zasmát, ale také v tom, že mají péči o děti i domácnost rovnoměrně rozdělenou.

Foto: Profimedia.cz

David se nebojí ani zastřihávat vlasy své dcery Harper

David a tetování

Když si David před 19 lety nechal poprvé na své tělo vytetovat obrázek jako vzpomínku na narození prvního syna, málokdo tušil, jak ho tento trend pohltí.

Dnes má na svém těle více jak 40 tetování - kromě obrázku manželky, jmen či slov svých dětí má na svém těle i citáty z bible a důležité mezníky z jeho života.

Foto: Profimedia.cz

David má na svém těle více jak 40 tetování

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám