Hlavní obsah

Co by nemělo chybět v ženském šatníku

Novinky, Eva Dvořáková

V rámci jarního třídění šatníku může mnoho žen narazit na zjištění, že jim ve skříni přece jen něco chybí. Jaké jsou klíčové kousky a které z nich by za každou cenu měly mít v šatní skříni své neměnné místo?

Foto: Profimedia.cz

Co by rozhodně nemělo chybět v ženském šatníku? Obyčejné kousky, ale i pouzdrové šaty a lodičky.

Článek

Tílka a basic trička

Bílé nebo černé tričko zachrání každý den, pokud zrovna vstanete z postele tou nesprávnou nohou. Oba dva kousky jsou totiž natolik neutrální, že je můžete obléci, dá se říci, naprosto ke všemu.

Dnes už takové tílko i tričko seženete opravdu za pár korun, proto, jakmile se obnosí, nekompromisně by mělo putovat do koše a jeho místo by měl střídat nový, perfektně padnoucí kousek.

Foto: Archiv firem

1. a 2. tílko, 129 Kč. 3. Sada dvou triček, 249 Kč. Vše H&M.

Košile

Na pracovní schůzku, večeři, narozeninovou oslavu, na pohovor, nebo jen tak. Možností i příležitostí, jak a kam nosit bílou košili, je doopravdy nespočet. Hodí se jak k elegantním kancelářským kalhotám, tak i k rozervaným džínsům nebo úzkým černým slimkám.

Pokud vás omrzela klasická bílá verze, zkuste košile s černou vázankou, anebo svou oblíbenou bílou klasiku ozdobte černou textilní stuhou. Tu seženete v každé galanterii.

Foto: Archiv firem

1. 599 Lindex. 2. Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. 3. Mohito, info o ceně v obchodě.

Sako

Sako je jasným must have. A dávno už se nenosí jen k výkonu kancelářské činnosti. Mnohé jej využívají místo kardiganů a svetrů a dělají dobře. Sáčko s knoflíkem i bez vypadá moc dobře jak k vypasovaným topům na tělo, tak i k oversize svrškům.

Variabilitě střihů, barev a nejrůznějších variant, od střihů klop po kapsy, se meze nekladou. Jde o to vybrat si kousek, který bude mít ve vaší skříni čestné místo. A právě díky skvělé volbě jej budete nosit jak do práce a na jednání, tak i ve svém volném čase.

Foto: Archiv firem

1. Reserved, info o ceně v obchodě. 2. Orsay, 399 Kč. 3. Reserved, info o ceně v obchodě.

Kožená bunda

Koženkové bundy jsou s počátkem jara jedním z nejčastěji viditelných svršků. Jenomže i ten sebelepší kousek z nepravé kůže se časem „odere”, a tak je po jedné či dvou sezónách potřeba jej vyměnit za nový. Proč neinvestovat do kvalitní kožené bundy?

Kůže je nadčasovým materiálem, který, na rozdíl od koženky, časem získá jedinečnou patinu. Při správné a perfektní volbě navíc koupí kožené bundy můžete získat kousek, který vás bude provázet celý život.

Foto: Archiv firem

1. Mango, 2999 Kč. 2. Zara, 2999 Kč. 3. Zara, 2999 Kč.

Kabát

Společně s koženkovými a koženými bundami měníme na jaře péřové kabáty za trenčkoty, zavinovací svršky a v poslední době velmi oblíbené kabáty kardiganového střihu s páskem v pase.

I takový svršek by měl být součástí vaší garderoby. Společně s koženou bundou je kvalitní kabát nadčasového střihu jasným základem šatníku.

Foto: Archiv firem

1. Topshop, 2730 Kč. 2. Lindex, 2199 Kč. 3. F&F, 1889 Kč.

Šaty

Pouzdrové šaty mohou být lichotivé i zákeřné. Pokud potřebujete schovat kila navíc, vybírejte tmavé kousky nejlépe zavinovacího střihu. Problematické partie vyřeší model s áčkovým střihem rozšiřujícím se už pod boky, silnější paže zakryjí 3/4 rukávy.

Dámy štíhlé se mohou odvázat a volit barevnější modely, klidně se zvířecími nebo květinovými vzory.

Pouzdrové šaty lze také využít na nespočet příležitostí, nebo jen jako prostředek k tomu, aby se žena cítila přitažlivěji a více žensky. Nejedno mužské oko jistě takový model, namísto klasických džínů a trika, potěší.

Foto: Archiv firem

1. Dorothy Perkins, 969 Kč. 2. Goddiva, 1299 Kč. 3. Dorothy Perkins, 1059 Kč. 4. Dorothy Perkins, 1369 Kč. Vše Zoot.

Kalhoty

Ve vaší skříni by rozhodně neměly chybět tmavé kalhoty úzkého střihu. Ty jsou univerzální a připraveny k nošení na jakoukoliv příležitost. Třeba i tu slavnostnější.

Další jsou světlé džíny s prodřenými místy. Proč? Jsou pohodlné, mají volný střih, dají se obléknout k lodičkám, mokasínám i teniskám.

Poslední by měly být prostě kalhoty, které vám perfektně sednou, a cítíte se v nich dobře. Komfortní kousek, který zvolíte, když nevíte co na sebe a chcete se cítit co nejpříjemněji. Neměly by být ani malé, ani velké. Prostě akorát.

Foto: Archiv firem

1. Only, Zoot, 829 Kč. 2. Lee, 3599 Kč. 3. Lee, 2699 Kč.

Polobotky

Klasické polobotky, doplněné o velmi ženské prvky, v originalitě i nositelnosti střídají roky ověřené a trendy oxfordky. Propadněte kouzlu elegantních polobotek s kontrastní bílou platformou, perforováním a střihem do špičky.

Tyto velmi elegantní boty obouvejte ke kalhotovým sukním, kalhotám, košilím, pouzdrovým sukním. Fantazii se meze nekladou. Jediné pravidlo je, aby celek stále působil tak elegantně, jak jen to jde.

Foto: Archiv firem

1. Baťa, 999 Kč. 2. Baťa, 1199 Kč. 3. Baťa, 1799 Kč.

Lodičky

Černé lodičky? Nesmrtelná klasika. Určitě každou ženu potká párkrát za život okamžik, kdy zkrátka musí využít jejich služeb. Variant je nespočet, proto jen stačí zvolit vyhovující střih a tvar boty.

Takový kousek se u vás v botníku rozhodně jen tak neztratí.

Foto: Archiv firem

1. Baťa, 1199 Kč. 2. Gino Rossi, Answear, 2899 Kč. 3. Gino Rossi, Answear, 3099 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám