Hlavní obsah

Chcete vypadat na fotografiích lépe? Držte se následujících rad známé influencerky

Novinky, das

Americká hvězda sociálních sítí Bonnie Rodríguez Krzywickiová chce ukázat ženám, že i ony mohou na fotkách vypadat výborně, pokud popřemýšlí u každého focení nad svou pózou. Sama má jako vystudovaná fotografka v tomto směru nemalé zkušenosti, které se snaží předávat dál.

Foto: Profimedia.cz

Správná póza dokáže velmi významně ovlivnit siluetu.

Článek

Sociální sítě jsou plné fotografií, které ale často bývají upravované nejrůznějšími grafickými programy a filtry, aby vzbuzovaly dojem dokonalosti. Mnozí pak k lidem na fotografiích vzhlížejí, obdivují jejich krásu a často jim i závidí jejich „dokonalé” životy.

Není ale pochyb o tom, že realita s danými fotografiemi nemá příliš společného.

Fotografka a zároveň influencerka Bonnie Rodríguez Krzywickiová chce ukázat všem ženám, že i bez umění upravování mohou na svých fotografiích vypadat mnohem lépe, pokud učiní drobné změny ve vlastních pózách při focení. Jedná se o naprosté drobností, které ale mají velmi významný vliv na výsledek dané momentky.

Podívejte se s námi na některé z nich.

Foto: Instagram/bonnierzm

Bonnie ukazuje, že pro hezčí siluetu je lepší se k fotoaparátu stavět z boku. Vždy se tak prodlouží nohy, zároveň, pokud se o něco opřete (v jejím případě o zábradlí), druhou ruku dáte v bok a lehce se zakloníte, zvýrazní se vaše lichotivější křivky.

Foto: Instagram/bonnierzm

Dlouhá a štíhlá, i tak lze jednoduše popsat fotku vpravo. Natažená noha s protaženou špičkou, přičemž druhá noha je pokrčená, přisunutá k tělu, vytváří téměř dokonalou siluetu. Vše ještě umocňuje pohled přes rameno.

Foto: Instagram/bonnierzm

Pokud jste při focení bosé, pak pro prodloužení postavy dejte vždy jednu nohu před druhou a stoupněte si k tomu na špičky.

Foto: Instagram/bonnierzm

Chcete-li z fotografie vytěžit maximum, foťte sedící postavu zespodu, abyste vypadala větší. Nohy přitom lehce roztáhněte, jednu lehce protáhněte, druhou naopak přisuňte k pohovce. Snažte se přitom narovnat záda a opět hledět přes rameno.

Foto: Instagram/bonnierzm

Vše je o úhlu focení. Tentokrát si Bonnie vylepšila siluetu tím, že se zády opřela o zábradlí, stejně tak loket jedné ruky, přičemž druhou rukou dotvořila tzv. trojúhelník. Noha blíže k fotografovi zůstala lehce pokrčená.

Foto: Instagram/bonnierzm

Proporce jsou při focení klíčové. Chcete-li vypadat dobře, musíte k tomu uzpůsobit i oblečení. Bonnie vyměnila dlouhý svetr za triko, které zasunula do sukně, aby utvořila pas, který zvýraznila bundou do pasu. Nohy postavila tak, aby byly viditelné paty.

Foto: Instagram/bonnierzm

Při focení v páru se postavte co nejblíže k sobě. Ruka muže v pase ženy pomáhá zvýraznit pas a v podstatě zakryje nelichotivá místa. Paže ženy ohnutá do tvaru trojúhelníku s druhou rukou na rameni dotváří velmi lichotivý tvar.

Reklama

Související články

Jak moc fotky na sociálních sítích lžou

Slavní, ale i další influenceři skrz sociální sítě působí na tisíce až miliony svých sledujících, kterým do značné míry ovlivňují jejich životy. Bohužel ne...

Výběr článků

Načítám