Hlavní obsah

Chcete být in? Vytáhněte ze skříně staré džíny

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není žádnou novinkou, že se móda recykluje. Často se tak do obliby vracejí kousky, o kterých jsme si mysleli, že je už nikdy nevytáhneme ze skříně. Stejné to je s tzv. mom jeans, tedy džínami, které svůj největší úspěch slavily v devadesátých letech minulého století. Podívejte se, jak jim dodat moderní punc.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: herečka Scarlett Johanssonová, modelka Gigi Hadidová, herečka Dakota Johnsonová

Článek

Označení „mom jeans“ vychází z předpokladu, že kalhoty nosily hlavně maminky nynějších dospívajících dcer. Není tak výjimkou, že některé slečny hledají v šatnících svých maminek, aby ukořistily ty pravé kalhoty.

Pokud jste oblečení z devadesátek rozdala nebo vyhodila, nezoufejte, obchody jsou jím narvané k prasknutí. Mom jeans jsou totiž žhavým trendem jak mezi celebritami, tak i běžnými milovníky módy.

Foto: Profimedia.cz

Zleva

Nebojte se kombinovat

Stejně jako klasické džíny, které máte ve svém šatníku, jsou i mom jeans takřka univerzální. Výhoda vysokého pasu a volnějšího střihu spočívá v tom, že si k nim můžete obléknout zkrácené topy nad pupík. Pokud si na tento trend netroufáte, skvěle si vystačíte i s obyčejnou košilí zastrčenou do kalhot. Na nohy nazujte boty podle vašeho vkusu. Naším tipem jsou obyčejné pantofle na platformě nebo moderní dřeváky.

Foto: archiv firem

Zleva

Ve jménu pohodlí

Sportovní styl mom džínám sluší! Zastrčte do nich obyčejné tričko nebo mikinu s vtipným nápisem nebo obrázkem a na nohy nazujte pohodlné botasky. Pokud je vám bližší sportovně elegantní styl, zvolte pruhovaný top na ramínka, bílou variantu mom jeans a lehoučké plátěnky, které užijete od jara do podzimu.

Foto: archiv firem

Zleva

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související články

Ikonické kabelky, které změnily módní svět

Známe je a obdivujeme v módních časopisech s vědomím, že si je nemůžeme dovolit - luxusní kabelky. Vzhlížíme k celebritám, které je nosí ležérně přehozené přes...

Výběr článků

Načítám