Hlavní obsah

Čemu se v módě vyhnout

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Málokdo je úplně lhostejný k tomu, co je v jeho šatníku a co na sebe obléká. Ženy si na slavnostní příležitosti rády obují podpatky, obléknou šaty či jiný elegantní oděv, což ocení především opačné pohlaví. Existuje ale několik módních položek, které mužské oko vážně nepotěší.

Foto: Profimedia.cz

Ženy boty na klínku milují díky jejich pohodlnosti, muži je však shledávají nejméně atraktivními než boty na podpatku.

Článek

Boty na klínku

Skvělý vynález. Jsou pohodlnější než lodičky na klasickém podpatku, z nohy nepadají, z dobře zvoleného kvalitního kousku ani po několika hodinách nebolí nohy.

Dají se nosit k džínům, šatům, sukním, zkrátka ke všemu. Špatnou zprávou ale je, že muži takový typ bot označují za nejméně atraktivní, co se obutí na podpatku týče.

Overaly

Overaly existují spoustu let. Dříve je nosily výhradně děti. Ale v současné době je nosí i stále více žen a dívek. Připadají mužům sexy a přitažlivé? Rozhodně ne, píše wmnlife.com.

Overal je vhodnější spíše než na nošení do města na domácí oblékání, piknik, volný čas, a to zejména díky své univerzálnosti a pohodlí.

Foto: Profimedia.cz

Overaly se také netěší velké oblibě mužského pokolení.

Nesprávně zvolený overal, což je velmi častý jev, může spíše než zakrýt nedostatky na ně ještě více upozornit, zvýraznit je, zkrátit nohy, přidat bříšku na objemu nebo na hrudníku vytvořit nevzhledné boule.

Válenky

Období tropických teplot končí, baleríny a sandály střídají v botníku teplejší boty. A taky mnohými dámami oblíbené válenky.

Co by také mohlo být pohodlnější než nazouvací teploučké boty na pěnové podrážce, hájí se mnoho žen.

Foto: Profimedia.cz

Válenky jsou oblíbené především v chladnějších měsících.

Ačkoli jsou možná pohodlné jako bačkory, i sebemenší noha v nich vypadá několikanásobně větší, než ve skutečnosti je. Kvůli tomu by měly být absolutním tabu pro ženy, které mají větší velikosti bot. Nosit ano, ale s mírou, a rozhodně se vyvarovat sešmajdání, které nesluší ani tomu nejdražšímu páru bot.

Harémky

Takzvané harémové volné kalhoty, jednobarevné nebo se vzory, jsou ve své podstatě jako pyžamové kalhoty, až na to, že se stále více těší oblibě i ve společnosti. Díky nízkému sedu a exotickému střihu mají velmi specifický tvar.

Mnoho z nich je také k dostání s exotickými potisky. Bohužel takové kalhoty málokteré postavě lichotí, většinou ji spíše rozšiřují, což je pro spoustu žen nepřijatelné. I kvůli tomu je vhodnější kalhoty ponechat na domácí nošení a vyvarovat se jejich oblékání na veřejnosti.

Foto: Profimedia.cz

Harémové kalhoty jsou úžasně pohodlné, pro muže však asexuální.

Peplum šaty

Něžné šatečky s extra volánem v pase. Většina žen tento styl přímo miluje, protože si myslí, že je roztomilý a postavě lichotící. Ve skutečnosti je to ale přesně naopak. Pas sice vypadá štíhlejší, ale postavě celkově volán přidá na objemu.

Foto: Profimedia.cz

Peplum trend rozšiřuje postavu

Umělé nehty

Umělé nehty ano, nebo ne? Pokud máte od přírody nehty příliš krátké a měkké nebo se třepí, existují ozdravné kúry nebo speciální zapékací laky, které vypadají přirozeně a nehty tolik nezatíží a nepoškodí.

Foto: Profimedia.cz

Na první pohled umělé? Spíše než přitažlivě ale působí odpudivě.

Jenomže spousta žen si stále potrpí na nepřirozené umělé nehty s barevným malováním, kamínky či s křiklavou francouzskou manikúrou. Na první pohled je přitom vidět, jestli jsou nebo nejsou pravé. Navíc neprofesionálně provedená práce udělá z nehtů spíše lopatky a ruce jsou místo k ozdobě pro ostudu.

Totéž platí i o blyštivých rtěnkách a lescích na rty. Vypadají lacině, a co je hlavní, nepřirozeně. Daleko lepší je podpořit svou přirozenou barvu jemným meruňkovým, malinovým či růžovým balzámem nebo vyživující rtěnkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám