Hlavní obsah

Celulitida je komplexní problém, a proto vyžaduje komplexní péči

Celulitida je kosmetický i zdravotní problém, který postihuje především ženy. Jedním z faktorů vzniku celulitidy je dědičnost. Její vznik a rychlost vývoje však ovlivňují i další faktory jako nesprávná životospráva, nedostatečný pitný režim, kouření a stres.

Článek

K rizikovým faktorům patří i sedavá zaměstnání a nedostatek pohybu, špatný krevní a zejména lymfatický oběh, ochabování podkožního vaziva a v neposlední řadě také hladina hormonů v těle.

Celulitidy se zbavíte, pokud budete o své tělo pečovat komplexně a to se zařazením pohybu, vyvážené stravy a správného pitného režimu, dostatku vitaminů, ale také pravidelné domácí péče, masáží a odborných ošetření, které zlepší prokrvení problematických partií a tím ovlivní stav a pevnost kůže.

Velmi důležitý pohyb

Celulitita je úzce spojena s lymfatickým systémem, který odvádí přebytečnou tekutinu z tkání včetně odpadních látek a toxinů a zajišťuje tak obranné mechanizmy pro celé tělo.

„Srdcem“ vašeho lymfatického systému jsou svaly. Při pohybu se smršťují a natahují, a právě tlakem svalstva a podkožního vaziva a stahováním mízovodů je dosahováno průchodu lymfy.

Proto byste se měli pohybovat tak často, jak jen můžete. Vhodné jsou aerobní aktivity – plavání, jízda na kole, rychlá chůze atd. K pohybu využívejte každé příležitosti - místo jízdy výtahem jděte po schodech, místo jízdy v MHD jděte pěšky apod.

Nezapomínejte na péči o pokožku

Velmi účinné a přitom velmi snadné je střídavé sprchování teplou a studenou vodou. 60 – 80 sekund se sprchujte teplou vodou a 20 sekund studenou vodou. Sprchování doplňte masáží speciálními hrubými žínkami např. z lufy. Při masáži postupujte krouživými pohyby od vzdálenějšího konce končetiny směrem k srdci (od kolen nahoru). Masáž zakončete aplikací speciální kosmetiky.

Zajděte si na odborně prováděnou lymfodrenáž. Uvolňuje lymfatický systém a aktivuje pohyb lymfy. Pomáhá tak odplavovat odpadní toxické látky z těla.

Vyzkoušejte saunu. Při saunování dochází k výraznému prokrvení pokožky, a ke zvýšenému lymfatickému oběhu.

Pokud se chcete celulitidy zbavit, chce to důkladnost a trpělivost. Nečekejte, že se jí zbavíte během jednoho týdne natíráním se krémem. Ale s pohybem, zdravou stravou a správnou péčí se během několika týdnů můžete radovat z krásnější pokožky.

Reklama

Související témata:

Související články

Lymfodrenáž pomáhá nejen proti celulitidě

Odstranit celulitidu, ulevit oteklým nohám, zrychlit metabolické procesy v těle, vyplavit toxické látky. To vše dokáže lymfatická masáž. Chcete-li být s vaším...

Bitva s celulitidou je běh na dlouhou trať

Každou chvíli se na trhu objeví nějaký úžasný prostředek na celulitidu. Vedle krémů na vrásky jsou prostředky proti pomerančové kůži kosmetickými hity....

Výběr článků

Načítám