Hlavní obsah

Barevný experiment: Červená s růžovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dříve platilo kombinování červené a růžové za módní faux pas. Časy se ale mění a tato kombinace je příkladem tzv. trendu „color-block“, kdy se párují dohromady barvy za účelem vytvoření zajímavých a barevných kombinací. Jak na to?

Foto: Profimedia.cz

Moderátorka Ashley Robertsová

Článek

Jaro je ideální příležitost k tomu začít experimentovat. Dost byl černé a šedé. Dejte přednost výrazným barvám, které dokážou nejen rozzářit, ale také pozvednout mysl. Vyzkoušejte například spojení růžové a červené.

Tato nevšední barevná kombinace sice na první pohled může působit divně, ale opak je pravdou. Tyto barvy spolu skvěle fungují.

Oblékněte si například červené cigaretové kalhoty s páskem a doplňte je košilí s růžovými květy či jiným vzorem a slaďte k němu i kabelku. Stejně skvěle bude outfit působit, i když barvy na kalhotách a vršku prohodíte.

V duchu chanelovské elegance

Styl

Nejjednodušší volbou je pak vsadit na overal nebo šaty v červeno-růžovém vzoru, ke kterému již stačí jen ladit doplňky v těchto barvách.

Foto: archiv firem

Zleva košile, Polo Ralph Lauren, 4200 Kč. Kalhoty růžové, Lindex, 999 Kč. Košile, s.Oliver, 1399 Kč. Kabelka, Creole (prodává Eobuv), 744 Kč. Kalhoty, H&M, 799 Kč. Sako, Karl Lagerfeld (prodává Zalando), 11 880 Kč. Overal, C&A, 1398 Kč

Pokud je na vás dvoubarevná kombinace příliš výrazná, můžete svůj look zneutralizovat. Stačí si obléknout například růžovou halenku k džínům a outfit doplnit červenou kabelkou a balerínami.

Na chladnější dny pak stačí přidat klasický béžový trenčkot, který je sám o sobě neutrální, a proto se hodí ke všem barevným kombinacím.

Foto: archiv firem

Zleva šaty, H&M, 899 Kč. Kabelka, Folbeur, 7900 Kč. Mikina, Lindex, 799 Kč. Halenka, H&M, 799 Kč. Baleríny, Geox, 2499 Kč. Džíny, F&F, 599 Kč. Trenčkot, H&M, 1299 Kč

Co letos nesmí chybět ve vašem šatníku? Zelená barva

Styl
Foto: archiv firmy

Tričko, Tchibo, 299 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Jak si vytvořit kapsulový šatník

Jaro se nese ve znamení velkých úklidů. Pokud jste se rozhodla svému šatníku ulevit a vytvořit z něj kompaktní jednotku, zkuste vsadit na minimalismus. Když mu...

Výběr článků

Načítám