Hlavní obsah

Atraktivní a sexy zrzky, které okouzlily svět

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zrzavé vlasy vždy byly považovány za výjimečné. Často upoutávaly pozornost více než jiné barvy, což se děje i doposud. Zatímco v dětství jejich nositelé kvůli nim spíše trpí posměchu okolí, v dospělosti tomu bývá jinak. Především pak u žen. Pro svou vášnivost, tajemnost a uhrančivost obvykle nemívají nouzi o nápadníky.

Foto: Profimedia.cz

Julianne Mooreová

Článek

Rezavá barva vlasů se vyskytuje zhruba u jednoho až dvou procent světové lidské populace. Podle teorie Negativní selekce je za zrzavé vlasy zodpovědný gen, jež vzniknul mutací genů severních bělochů (světlovlasých lidí s bílou pletí) a to v okamžiky, kdy jejich organismus bojoval proti nepříznivému životnímu prostředí.

Za zbarvení do rezava a pihy na obličeji je tak zodpovědný pigment feomelanin jako u blonďatých lidí, který má v malém množství v těle každý, proto je možné, že rusovlasého potomka mají i hnědovlasí rodiče.

Foto: Profimedia.cz

Vica Kerekes

Za vysokou atraktivitu zrzek podle psychologů může vyšší hladina ženského pohlavního hormonu estrogenu. Proto vykazují i vyšší plodnost. Ženy s tmavými vlasy trpí zvýšeným tělesným ochlupením, tudíž mají i vyšší hladinu testosteronu, což na muže může působit méně žensky.

Jelikož jsou všeobecně rusé vlasy považovány za velmi atraktivní, mnohé ženy si k nim dopomáhají barvami. Není to ovšem nějaká krátkodobá módní záležitost. Červenou henou si vlasy barvily ženy už ve starověkém Římě.

Foto: Profimedia.cz

Amy Adamsová

Podle odborníků na barevnou typologii ale právě přebarvování může o ženě vypovědět, jaká skutečně je. Pokud se přebarví na blond, tak touží po milostném vzplanutí, něžnostech a romantice. Když zvolí naopak hnědé odstíny, pak to signalizuje touhu po pevném svazku. Černá značí tajuplnost a pak také zahleděnost do sebe.

Foto: Profimedia.cz

Emma Stoneová

Charakteristiky žen podle barvy vlasů
Blondýnky - představitelky romantických princezen, které čekají na své osvoboditele - spanilé prince, kteří se o ně budou starat a pečovat o ně, zároveň budou zábavní, upovídaní a život s nimi nebude nikdy nudný. Bohužel nudné budou obvykle v posteli samotné blondýnky. Jejich konzervatismus a nechuť k netradičním polohám či praktikám bude svádět ke stereotypu.
Brunetky -  často již vědí, co od života chtějí, a nepotřebují sobě ani nikomu dalšímu nic dokazovat. Jejich předností je empatie a tedy schopnost vycítit, co muži od nich, především v postelových hrátkách, vyžadují. Obvykle se v posteli nebojí říct, co se jim líbí a zároveň se nebojí partnerů zeptat, po čem touží oni. Tyto ženy si nemusí na nic hrát, dokážou být přirozené, intuitivní tak, aby dosáhly naprostého souznění.
Zrzky - jsou velmi náruživé, rády experimentují a nic pro ně není v sexu tabu, což muži skutečně oceňují. Zároveň jsou ale i náročné a rozhodně se nespokojí s "rychlovkou" či nedostatečnou aktivitou. Sex s nimi tak skýtá neuvěřitelnou vášeň a pestrost.
Černovlásky - působí tajemně, což mnohé muže přitahuje. Obvykle chtějí být dobývány, a při sexu chváleny. Nicméně zrovna neoplývají fantazií, něžnosti jim moc neříkají, a tak sex s nimi může časem zavánět fádností, až neobratností. V každém případě sex jako takový k životu potřebují.
Foto: Profimedia.cz

Cynthia Nixon

Foto: Profimedia.cz

Jessica Chastainová

Foto: Profimedia.cz

Marcia Crossová

Foto: Profimedia.cz

Nicole Kidmanová

Foto: Profimedia.cz

Aňa Geislerová

Ani muži ale nyní nezůstávají pozadu. Popularitu zrz vlasů v poslední době zajisté zvýšili muži jako britský korunní princ Harry, zpěvák Ed Sheeran či herec Rupert Grint

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry

Foto: Profimedia.cz

Ed Sheeran

Foto: Profimedia.cz

Rupert Grint

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám