Hlavní obsah

Nehty jako módní doplněk

Právo, Veronika Kremzová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patříte mezi ty ženy, které se touží stále zdokonalovat? Zkuste třeba vylepšit design nehtů, pohrát si s detaily. Tak lze osobnost ještě více podtrhnout.

Článek

Manikúru okořeňte ornamenty, drobnokresbami nebo kamínky, které dominují na vaší kabelce, botách či šatech. Takovému uměleckému zdobení se odborně říká nail art. Věřte, že vašim rukám dodá ten správný šmrnc.  

Druhů nail artu je několik. Patří mezi ně například technika zdobení do mokrého laku, kdy se jednotlivé laky před zaschnutím zakreslují do sebe. Nepoužívají se však barvy monotónní, ale kombinují se nejrůznější odstíny. Výsledkem je pak působivý ornament nebo obrázek, který nehty krášlí až do doby, než použijete odlakovač.  

Nehty si můžete nazdobit podle příležitostí. Pokud jdete třeba na party, hodí se zářivé neonové barvy, jako oranžová, růžová nebo žlutá. Na ples sázejte na klasiku - francouzskou manikúru nebo lak v barvě vašich šatů, k tomu si na špičku nehtu naneste třpytivý lak.  

Do práce pak odborníci doporučují zvolit takový design, který doplní vaši osobnost. Pakliže jste extravagantní, nebojte se experimentovat s barvami a kamínky. Jemnějším typům sluší "princeznovské" odstíny, například světle růžová, béžová, krémová nebo smetanová, které lze doplnit samolepicí drobnou kytičkou.  

Dalším způsobem nail artu je permanentní zdobení, k tomu však musíte mít umělé nehty. Do nich vám nehtová designérka obrázky doslova zalije umělou hmotou - gelem nebo akrylem. Dekorace vydrží tak dlouho, dokud si ve studiu nenecháte modeláž doplnit.

Pro náročnější klientky mají studia připravenou specialitu. Nazdobí vám nehty trojrozměrnými miniaturami, například kytičkami, srdíčky, ale také figurkami. Tyto prvky se staví do výšky, takže pak můžete mít na nehtu třeba i dvoucentimetrovou lesní vílu nebo trpaslíka. Pokud máte ráda vše lesklé a třpytivé, určitě připomeňte své manikérce, aby vám zdobení nehtu dokrášlila kamínky nebo perličkami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám