Hlavní obsah

Pět nositelných podzimních trendů přímo z přehlídkových mol

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv léto o sobě stále ještě dává vědět, obchody už na nás chrlí podzimní oblečení plné teplých svetrů, bund a kabátů. Buďte o krok napřed a pořiďte si trendy kousky, které na letošní podzim přichystali návrháři světoznámých módních domů.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Michael Kors, Louis Vuitton, Erdem

Článek

Oproti minulému roku, kterému dominovaly naducané bundy a obří šály, jsou letošní trendy více uhlazené a nositelné a vyberou si tak z nich i lidé, kteří se jinak o módu příliš nezajímají.

V čem letos vyrazit do ulic, až na zemi bude ležet první pokrývka uschlých listů? Nasajte inspiraci přímo z přehlídkových mol!

Barva sezóny: Žlutá

Zatímco minulému podzimu kralovala červená, letos je na řadě žlutá. Nosí se všude - na svetrech, kabátech, šálách i doplňcích a pokaždé vypadá skvěle, stačí ji jen sladit s těmi správnými barvami.

Módní začátečnice mohou sáhnout po neutrálních barvách, se kterými nikdy nešlápnou vedle, pokročilejší ji mohou zkombinovat s královsky modrou nebo zelenou. Na speciální příležitosti si můžete obléknout i celožlutý look, který lze doplnit již jen velmi jednoduchými doplňky.

Foto: Profimedia.cz

Zleva, Michael Kors, Lemaire, Calvin Klein

Leopardí vzor

Leopardí vzor se v menších či větších obměnách dostává do módy pravidelně. Pro některé sice může symbolizovat nevkus a kýč, ale věřte, že i tuto divokou šelmu můžete poměrně jednoduše zkrotit. Tento vzor lze například zkombinovat s jinak celočerným outfitem nebo ho do svého šatníku zařadit pouze v podobě doplňků.

Ženy experimentátorky pak mohou vsadit na leoparda na barevném podkladu, který se hodí na večírky všeho druhu. Vyvenčit ho můžete například na kalhotovém kostýmku nebo sukni. Při správném výběru jednoduchých doplňků budete nepřehlédnutelná.

Foto: Profimedia.cz

Zleva, Michael Kors, Victoria Beckham, Tom Ford

Lesk a třpyt

Podzim a zima jsou obdobím večírků a společenských akcí, které mnohdy zavánějí dress codem. Buďte letos připravena a pořiďte si do své skříně alespoň jeden třpytivý kousek ve stříbrné barvě. Tento materiál se vystřídal na přehlídkách snad všech módních domů a není se čemu divit. Přes svoji extravaganci se totiž jedná o poměrně snadno kombinovatelný materiál, který takřka nevychází z módy.

Pořiďte si například stříbrné koktejlky či sukni, kterou můžete doplnit jednoduchou bílou košilí. Oboje stačí spárovat s černými páskovými sandálky a stejnobarevným psaníčkem.

Foto: Profimedia.cz

Zleva, Chanel, Isabel Marant, Erdem

Tartan a tvíd

Tartan a tvíd - materiály oblíbené zejména ve Velké Británii - byly k vidění snad všude a nutno říci, že nejen díky své skvělé tepelné izolaci k podzimu zkrátka patří. Těšit se tak můžete na obchody plné vzorů kostek a tradiční tvídové tkaniny, což jsou materiály, které se skvěle kombinují, a ještě lépe nosí.

Foto: Profimedia.cz

Zleva, Michael Kors, Christian Dior, Rick Owens

Foto: Profimedia.cz

Chanel

Sedmdesátková hnědá

Návrat devadesátkových barev pomalu ale jistě střídají ty sedmdesátkové. O žluté jsme již mluvili, kromě ní letos dejte šanci i hnědé. Ta se totiž ve velkém vrací ve všech možných odstínech i podobách.

Noste ji například jednoduše na svrchních vrstvách, jako jsou oblíbené baloňáky, letecké bundičky, ale i ponča, která letos rovněž slaví velkolepý návrat.

Foto: Profimedia.cz

Zleva, Lemaire, Louis Vuitton, Lacoste

Reklama

Výběr článků

Načítám