Hlavní obsah

Minimalistické letní líčení

Novinky, Dana Sokolová

Výhodou krásně opálené pokožky je, že nepotřebuje dlouhý čas na úpravu. K dokonalému vzhledu tak stačí několik jednoduchých kroků. Kromě důkladné hydratace pokožky je dobré vsadit na kvalitní tónovací krém či velmi lehký make-up, tvářenku, bronzer, kvalitní řasenku a rtěnku.

Foto: Profimedia.cz

Lehké líčení nechá vyniknout přirozeně opálené pokožce.

Článek

Podtrhněte přirozené opálení

Pokud se chcete v létě cítit skvěle, pak místo hutného make-upu vsaďte na lehčí textury, ideálně v podobě tónovacího krému, který sjednotí barevný tón pleti, zároveň zakryje lehčí nedokonalosti a vytvoří tak naprosto přirozený vzhled pleti.

Při aplikaci zapomeňte na prsty a použijte houbičku. I když ji mnoho žen považuje za zbytečnost, stačí ji jednou vyzkoušet a přesvědčí vás.

Pokud chcete, aby pleť zůstala matná a působila sametově co nejdéle, pak tónovací krémy zafixujte pudrem. S pudrem to ale nepřehánějte, aby pleť nebyla zbytečně přesušená. Jen lehce zmatněte lesknoucí se partie obličeje, zejména v tzv. T-zóně.

Foto: archív firem

Tónovací krémy

Rozzařte tváře

Nikdy nezapomínejte na tvářenky. Vhodné jsou narůžovělé a korálové odstíny. Aplikujte je na zdravíčka (nejvyšší místo na tvářích, když se smějete). Pudrové rozjasňovače můžete použít i na lícní kosti, spánky, ale i na špičku nosu a bradu, případně oblast nad horním rtem.

Foto: archív firem

Tvářenky

Řasenka jako naprostý základ

V létě je absolutním „must have“ extra černá řasenka. Vysoký obsah pigmentů zaručí, že i s minimálním počtem použitých produktů budou vaše oči opravdu výrazné a pohled dramatický. Důležité je také složení. Volte řasenku s přilnavou texturou na bázi vosků, která obalí každou řasu zvlášť, neslepuje je a nevytváří žmolky.

Foto: archív firem

Řasenky

U rtů se nebojte experimentovat

Jelikož je celé líčení velmi decentní a jednoduché, u výběru rtěnky se nemusíte bát experimentovat. Nebojte se jít do výrazné korálové, syté růžové, nebo dokonce fialové barvy. Červená klasika samozřejmě nikdy nezklame. Tak jako minulou sezónu, i nyní jsou in matné verze, jejichž krémová textura dokonale přilne ke rtům.

Foto: archív firem

Rtěnky

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám