Hlavní obsah

Sedmileté dívce se po amputaci dolních končetin splnil sen, stala se modelkou

Hned po narození byla Angličance Daisy-May Demetreové diagnostikována vrozená vada tzv. fibulární hemimelie. Kvůli tomu se jí nevyvinula ani jedna noha správně. V jednom chodidle jí chyběly kosti, druhé chodidlo zas bylo kratší. Jelikož kvůli tomu neudržela rovnováhu a nemohla se naučit pořádně chodit, rodiče se na základě doporučení lékařů rozhodli pro amputaci obou končetin pod koleny. I přesto se dívce v sedmi letech splnil její velký sen – stala se modelkou.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Daisy-May Demetreová

Článek

Zprvu měla Daisy velké bolesti, což bylo dáno špatnou kvalitou sádrových odlitků na konci nohou. Jakmile ale dostala své první protetické nohy, rychle se naučila chodit, běhat, ale i skákat, tudíž už necítí téměř žádné omezení.

Foto: Profimedia.cz

Daisy měla nožičky od narození deformované

Dnes má Daisy dvě sady speciálních protetických nohou, které jsou ideální pro rychlé aktivity, a základní sadu, kterou nosí do školy.

„Daisy se tak velmi rychle dokáže přizpůsobit dané situaci. To, co s náhradními končetinami dokáže, je mnohdy až neuvěřitelné,” svěřil se deníku Independent její otec Alex.

I proto vytvořil dceři účet na Instagramu, aby Daisy ukázala světu, co všechno umí, a zároveň mohla inspirovat i ostatní lidi s podobným osudem.

Foto: Profimedia.cz

Daisy dnes díky protézám necítí žádné omezení

Netrvalo dlouho a Daisy si na sociálních sítích získala pozornost tisíců lidí. Díky modelingové agentuře se jí navíc splnil veliký sen – stala se modelkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám