Hlavní obsah

Microblading - úprava obočí, která omlazuje a mění výraz v obličeji

Novinky, Dana Sokolová

Toužíte po hustém, vytvarovaném obočí, ale příroda vás v tomto směru neobdařila? Pak vyzkoušejte tzv. microblading neboli čepelkovou úpravu obočí. Jedná se o metodu, která dokáže zvýraznit přirozenou krásu a opravit malé nedostatky obočí. Jelikož se ale jedná o jednu z forem permanentního make-upu, kdy výsledek vydrží 1,5–2 roky, je velmi důležité svěřit se do rukou skutečnému odborníkovi, který pracuje i s kvalitními barvami a vybavením.

Podívejte, jak se dělá microbladingVideo: archív Lucie Kunzové

 
Článek

Microblading je zatím jediná metoda, která dokáže napodobit přirozený tvar obočí. Provádí se pomocí speciálních jehel, tzv. čepelek, kterými se vykreslují jednotlivé chloupky obočí, což vypadá velmi přirozeně a je téměř nerozeznatelné od přírodního obočí.

„Mělký řez malou čepelkou, tvořenou několika hroty v řadě, napodobující tvar a směr původních chloupků, je veden v místech růstu obočí. Vedení a tvar chloupků mohou být krátké, dlouhé, pravidelné – tak, aby výsledkem byl na první pohled přirozený vzhled obočí. Takto vytvořený chloupek je výraznější než vytetovaný. Použitím několika barevných odstínů lze dosáhnout i plastického vzhledu obočí,“ vysvětluje Jaroslava Valentová z pražského salónu Medical Esthet & spa.

Přestože se microblading provádí pomocí čepelky s 18 jehličkami v řadě za sebou, jedná se o velmi šetrnou metodu.

„Nejedná se o klasický řez, spíše o povrchové škrábnutí jako od kočičky, přičemž se používá tak jako tak místní anestetikum. Devadesát procent mých klientek při něm usne. V kombinaci s relaxační hudbou a správnou technikou zkrátka microblading nebolí. Pokud ano, značí to problém,“ upozorňuje diplomovaná specialistka na mikropigmentaci Lucie Kunzová.

Primárním problémem bývá, že stylistka nedělá microblading technicky správně, bolest ale může nastat i v případě poškozené pokožky či jiných zdravotních problémů.

Změna vzhledu

Přestože profesionálně udělaný microblading není na první pohled vidět, vzhled ženy se výrazně změní. „Žena po microbladingu jednoduše rozkvete, rozzáří se jí oči, omládne. A její okolí pak pátrá po tom, jak se to stalo. A to jsou přesně ty důvody, proč ženy microblading chtějí,“ poukazuje Kunzová.

Microblading se dělá každému na míru a neplatí, že to, co sluší jednomu, bude slušet i druhému. Opak je pravdou. Stylistka by vám měla poradit, případně se vám snažit vysvětlit, proč takhle ne.

„Před microbladingem je standardem konzultace, která trvá minimálně hodinu. Dalších 30 minut trvá předkreslení obočí, teprve pak se dostáváme k samotnému výkonu. Tuto metodi nelze uspěchat. Jestliže získáte pocit, že v salónu dělají microblading jako na běžícím pásu, dostatečně se vám nevěnují či na vás dokonce vyvíjejí nepříjemný nátlak, bez vysvětlování odejděte,“ radí Kunzová.

Kvalitně provedený microblading stojí od cca 6000 korun. „Některé salóny se předhánějí v tom, kdo dá výhodnější nabídku, ale z logiky věci nedoporučuji žádnou z nich akceptovat. Kvalitní hypoalergenní materiál stojí 2000, základní kurz microbladingu ve světě 60 tisíc korun, takže pokud někdo nabízí čepelkovou úpravu v akci za necelé 2000, je něco špatně,“ upozorňuje Kunzová.

Kromě ceny si pak dejte pozor i na další věci, jako například péči před zákrokem, vyžádejte si certifikát Porušení integrity kůže, chtějte vidět fotky před a po zákroku, všímejte si čistoty prostředí a toho, jestli vám stylistka ochotně odpovídá na vaše dotazy.

„Co se týče online referencí, dejte spíše na osobní doporučení kamarádek a známých, protože kladné reference si ve dnešní době můžete dokonce koupit,“ upozorňuje Kunzová.

Minimální omezení, pro koho není zákrok vhodný

Microblading lze provádět celoročně. Po zákroku jsou sice určitá omezení a musí se dodržovat několik pravidel, ale nejedná se o nic velkého. Například se po aplikaci nedoporučuje navštěvovat solárium, saunu nebo bazén.

Místo permanentního make-upu je nutné udržovat v čistotě a jemně ošetřovat doporučeným krémem. Asi po třech dnech se začnou odlupovat malé stroupky, které ale nesmíte odstraňovat nikdy ručně. Poté, co se odloupnou úplně všechny, už žádná omezení nejsou.

Microblading není vhodný pro každého. Kromě špatného zdravotního stavu, cukrovky či problémů se srážlivostí krve není vhodné microblading provádět na mastné a pórovité pleti, na které pigment nedrží. Nutné je zohlednit i užívané léky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám