Hlavní obsah

Pruhované tričko dodá vašemu šatníku punc nedbalé elegance

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pruhované tričko nosili francouzští námořníci již v roce 1850. Později se tento kousek, dříve výhradně mužského oblečení, zalíbil i legendární návrhářce Coco Chanel, která ho sama začala nosit a proslavila jej. Od té doby má tričko s vodorovnými pruhy místo v mnoha dámských šatnících po celém světě a my věříme, že si ho zamilujete i vy.

Foto: archiv firmy

Trička zleva: Mango, 699 Kč. Mango, 599 Kč. Mango, 499 Kč

Článek

Pruhované tričko má mnoho výhod. Stojí pár korun, a přitom dokáže udělat velkou parádu. Dá se kombinovat téměř s čímkoli a pokaždé v něm budete vypadat módně. Navíc se hodí pro každou událost.

Do města

Chystáte se na procházku s přítelem, nebo si chcete vyrazit s kamarádkou, zajít na kávu či menší nákupy? Pokud nevíte, co si obléknout, abyste vypadala trendy, ale zároveň se cítila pohodlně, zvolte obyčejné pruhované bavlněné tričko a volné „boyfriend” džíny. Přes sebe si v teplejších měsících můžete přehodit jen volnou khaki parku, která dodá celému outfitu punc nenucenosti.

Co se týče doplňků, vybírat můžete mezi bílými teniskami či elegantními balerínkami bez podpatku. Kabelku zvolte střední velikosti, do které se vám vejdou všechny nezbytnosti, ale zároveň nebude těžká. Nebojte se kombinace vzorů a troufněte si pruhované tričko zkombinovat například s leopardí taškou přes rameno.

Foto: archiv firem

Kabelka, Zara, 2299 Kč. Parka, F&F, 869 Kč. Tričko, Zoot, 559 Kč. Džíny, F&F, 649 Kč. Balerínky, Zara, 699 Kč.

Na rande

Chcete se na schůzce cítit jako elegantní, sofistikovaná žena? Pak se inspirujte francouzským evergreenem v kombinaci pruhovaného trička s lodičkovým výstřihem a cigaretových kalhot s vázáním v pase v černé nebo červené barvě.

Na nohy nazujte béžové lodičky na nízkém podpatku, které nevypadají příliš prvoplánově, ale přesto krásně prodlouží nohy i celou postavu. Kabelku slaďte se zbytkem oblečení a nezapomeňte na decentní jednoduchou bižuterii, která dodá outfitu patřičnou šťávu.

Foto: archiv firem

Kabelka, F&F, 399 Kč. Náušnice, F&F, 179 Kč. Tričko, F&F, 229 Kč. Kožené lodičky, Zara, 1299 Kč. Kalhoty, Zoot, 549 Kč.

Do práce

Nudí vás vaše každodenní pracovní oblečení? Vyměňte košili za pruhované tričko a uvidíte, že i nudný kostýmek dostane zcela nový ráz. Samozřejmě, pokud vás svazuje předepsaný dress code, musí být zbytek oblečení konzervativní, proto doporučujeme tričko sladit s volnějšími černými kalhotami do pasu a barevným sakem a na nohy nazout decentní lodičky.

V případě, že si můžete dovolit experimentovat, doplňte základ trendy otevřenými mokasínami či výraznými jarními náušnicemi.

Foto: archiv firem

Náušnice, Zara, 499 Kč. Boty, Gucci, info o ceně v obchodě. Sako, Zara, 1299 Kč. Kabelka, Mango, 1299 Kč. Tričko, H&M, 299 Kč. Kalhoty, Zara, 899 Kč.

Na večírek

Čeká vás důležitý večírek a vy nevíte, v jakém duchu se bude nést? Pokud si myslíte, že flitry jsou moc slavnostní, ale bez podpatků se zřejmě neobejdete, vsaďte na nedbalou eleganci. K tomu vám postačí námořnické tričko, rozšířené černé kalhoty do pasu a boty na vysokém podpatku. Look doplňte černým křivákem a módní menší kabelkou v červené barvě. Pak už stačí jen červená rtěnka a máte hotovo!

Foto: archiv firem

Kabelka, Zara, 999 Kč. Boty, Zara, 999 Kč. Kožená bunda, Mango, 2999 Kč. Tričko, Lindex, 399 Kč. Kalhoty, Lindex, 999 Kč.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám