Hlavní obsah

Český týden módy představí soudobé návrháře v barokním skvostu Prahy

Novinky, Linda Humlová

Přehlídky nadcházející edice Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku představí stálice české módní scény, etablované značky i začínající návrháře. Akce proběhne v pražském barokním skvostu, Clam-Gallasově paláci, v rámci tří přehlídkových dnů od soboty 17. do pondělí 19. března 2018. Bohatý doprovodný program bude volně přístupný veřejnosti.

Foto: Archiv firmy Mercedes-Benz Prague Fashion Week (4x)

Návrhář Zlatan Toth, loňský vítěz soutěže Van Graaf Junior Talent.

Článek

Tuzemský svátek módy, který se koná dvakrát do roka pod hlavičkou německé automobilky Mercedes-Benz, se pomalu, ale jistě blíží. Každá edice je specifická, a to jak volbou návrhářů, doprovodného programu, tak i výběrem unikátních lokací.

Kvalitní autorská móda se tak dostala například do skateparku, útrob strahovského stadionu, zásobovacích garáží obchodního domu Kotva nebo na Právnickou fakultu Univerzity Karlovy. Březnový Fashion Temple, tedy pomyslný svatostánek módy, tentokrát obsadí jednu z nejvýznamnějších barokních palácových staveb v Praze, Clam-Gallasův palác na Starém Městě.

„Po několika netradičních lokacích jsme pro změnu usilovali o možnost uspořádat přehlídky v honosném prostředí historického paláce,” uvedl ředitel Pražského týdne módy Lukáš Loskot.

Foto: Archiv firmy

Předchozí edice MBPFW se konala v koloseu Štvanice.

Foto: Archiv firmy

Clam-Gallasův palác

„Historickou budovu na Mariánském náměstí čeká velká rekonstrukce. Zatímco dosud palác sloužil jako sídlo archivu hlavního města, rekonstrukcí z něj hodláme udělat moderní kulturní centrum. V paláci by měly být výstavy, kavárna a přes léto divadelní scéna. V mezidobí před zahájením rekonstrukce jsme již začali budovat povědomí o tomto paláci konáním významných výstav a kulturních akcí,” vysvětlila pražská primátorka Adriana Krnáčová, která stejně jako v uplynulých třech ročnících poskytla i nadcházející módní události svou záštitu.

Celkem se na přehlídkovém mole v Clam-Gallasově paláci v rámci tří přehlídkových dnů představí 16 českých a slovenských autorů a značek, jako je Monika Drápalová, Denisa Nová, Imreczeova, Jakub Polanka, Chatty, Nehera či Blažek.

Foto: Archiv firmy

Návrhářka Zdeňka Imreczeová

Dále svou tvorbu předvedou studenti Ateliéru designu oděvu a obuvi pražské UMPRUM (Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze), v rámci mezinárodního výměnného programu Mercedes-Benz International Designer Exchange Program svou tvorbu předvede ukrajinský návrhář Boris Vozianov.

Na stejném mole se také představí čtyři finalisté soutěže pro začínající návrháře Van Graaf Junior Talent 2018.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám