Hlavní obsah

V pěkném domácím oblečení se budete cítit lépe, na vytahané tepláky zapomeňte

Novinky, Linda Humlová

Řadíte mezi oblečení na doma vytahané staré tričko a tepláky s dírou? Pak je na čase to změnit. Pokud žijete městský život a netrávíte každou volnou chvíli na vesnici nebo prací na zahradě, měli byste oblečení na doma věnovat pozornost. Prozradíme vám proč.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Oblečení na doma je zejména mezi Čechy často opomíjená věc. Většinou se spokojíme s oblečením, které je onošené, poděděné nebo vyšlo z módy. Většina lidí v čele se Skandinávci si je přitom vědoma kouzla a přínosu hezkého oblečení na doma. Jaké přináší výhody?

Budete se cítit atraktivnější

Znáte víkendy, kdy se ani nepokoušíte namalovat? Možná se zmůžete jen na to dojít si pro staré oprané tričko a tepláky, které už máte tak dlouho, že ani nevíte, kde jste k nim přišla. To je ale chyba.

Samozřejmě, pokud vás čeká okopávání záhonku na zahradě, tak se vás tento odstavec netýká, ale pokud vás čeká proležený víkend doma, tak byste měla vlastnit alespoň jeden komplet „reprezentativního” oblečení.

Věřte, že se díky němu budete cítit lépe, dokonce i více atraktivní a spolehněte se na to, že to ocení i váš partner, byť jen podvědomě.

Foto: archiv firmy

Komplet, Oysho, info o ceně v obchodě

Foto: archiv firmy

Tchibo, komplet, 699 Kč.

Budete produktivnější

Patříte mezi lidi, kteří si v pátek večer oblékají pyžamo a vysvléknou ho až v pondělí ráno, než jdou do práce? Pokud ano, tak s námi budete jistě souhlasit, že pyžamo evokuje odpočinkovou a spací náladu a většinou toho přes víkend moc neuděláte.

Pokud vás naopak o víkendu nějaká práce čeká, nebo jen chcete vypadat a působit upraveně, umyjte se a oblékněte si pohodlný domácí komplet a učešte si vlasy. Uvidíte, že svěží vzhled vás namotivuje k větším výkonům.

Foto: archiv firmy

Mikina, Mango, 359 Kč

Foto: archiv firmy

Kalhoty, Zara, 1299 Kč.

Jaký si vybrat?

Pokud si nevíte rady, jaký domácí úbor vybrat, věřte, že je to jednoduché. První kritérium je materiál. Vyhněte se umělým prvkům a pořiďte si bavlněný komplet, který bude dobře odvádět pot a nechá pokožku dýchat.

Alternativou mohou být i různé kašmírové směsi, které jsou vhodné zejména na zimní období.

Foto: archiv firmy

Tchibo, komplet, 499 Kč

Dalším krokem je střih. Zapomeňte na upnuté a stahovací legíny, naopak vsaďte na volnější nohavice i tričko. Dobré je si pořídit i ladící mikinu či svetr, který vás po ránu příjemně zahřeje.

Co se týče barev, volte zejména přírodní pastelové odstíny, které působí na psychiku uklidňujícím dojmem, a navíc ve vás budou vyvolávat pocit domova.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám