Hlavní obsah

Nejlepší ruští klenotníci se sjeli do Londýna, aby předvedli svá nejkrásnější díla

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U příležitosti sto patnáctého výročí od otevření prvního klenotnictví známého ruského šperkaře Carla Fabergé v Anglii se sjela nová generace ruských klenotníků do Londýna, aby předvedli ty nejluxusnější kousky ze své dílny. K vidění byly diamanty, safíry nebo smaragdy z Uralu v hodnotě stovek tisíc liber.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mezi nejluxusnější vystavené šperky bezesporu patří prsten dva v jednomVideo: AP

 
Článek

K vidění byl i variabilní prsten, který má v sobě téměř čtyřicet oddělených diamantů, včetně velkého tříkarátového diamantu ve tvaru kapky uprostřed. Jde o jeden ze speciálních kusů, které zde ruští klenotníci představili.

Spisovatelka a odbornice přes šperky Katerina Perezová pro agenturu AP uvedla: „Variabilní šperky jsou nový trend, který je stále více oblíbený. Jeden šperk tak můžeme nosit na několik způsobů. Jak na denní nošení, tak na večer, kdy chcete šperkem okouzlit společnost.”

Výrobci opulentních šperků dodávají, že jsou sice nová generace klenotníků a přicházejí s novými nápady, ale zároveň ctí tradici Carla Fabergé, kterého proslavila například fantasticky zdobená ruská vejce a další šperky, které zdobily šlechtu na evropských dvorech v 19. století.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám