Hlavní obsah

Nositelná móda z českého fashion weeku aneb Co si pořídit do skříně

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní ročník akce Mercedes Benz Prague Fashion Week pro Jaro/Léto 2018 je za námi a čeští návrháři opět dokázali, že móda nemusí být za každou cenu extravagantní, ale i nositelná. K vidění byly kvalitní materiály, slušivé střihy a nadčasové kousky, které vydrží ve skříni dlouhá léta.

Foto: archiv MBPFW

Z kolekce módní značky Imreczeova

Článek

Na letošním pražském týdnu módy toho bylo vidět hodně, kromě extravagantních modelů návrháře Lukáše Krnáče nebo sexy šatů od Michaela Kovacika dostaly místo i nadčasové kolekce oblečení, které si do našich skříní najdou cestu nejčastěji. Pokud máte možnost zainvestovat a chcete podpořit český design, vybrali jsme pro vás zajímavé kousky, které potěší dámy i pány.

Imreczeova

Módní značka designérky Zdeňky Imreczeové je typická pro svou jednoduchost a neformální eleganci. Je tak skvělou volbou, pokud hledáte styl oblečení, který umocní vaši ženskost pomocí jednoduchého nadčasového stylu, který splní i přísný pracovní dress code.

Foto: archiv MBPFW

Imreczova

Základním stavebním kamenem při tvorbě šatů se staly přímky, úsečky a ostré úhly. Protipól této přesnosti představovaly inspirační prvky, jako je krása, půvab a přitažlivosti ženského těla.

Foto: archiv MBPFW

Imreczova

„Jsem vyznavačkou přesných ostrých linek, minimalismu a jednoduchosti. V kolekci 60 degrees jsem s ostrou linkou pracovala od samého základu konceptu. Je to hra, ve které vytvářím pomocí přímek, úseček a úhlů dekor prošívání, ostré klopy, límečky a zubaté okraje šatů. Vrstvením tento efekt umocňuji. V čistých ostrých úhlech a jejich opakování nacházím půvab a křehkost,“ vysvětluje Zdeňka Imreczeová.

Foto: archiv MBPFW

Imreczova

Naším „must-have” jsou košilové šaty s vázáním v pase a klasický černý kabát s ozdobným límcem.

Alter Era

Dvojice českých návrhářek tvořící pod značkou Alter Era předvedla na pražském týdnu módy kolekci plnou výrazných vzorů a barev. Na většině modelů byly k vidění stuhy obvázané kolem pasu, které vytvářely ženskou siluetu přesýpacích hodin.

Nádherný byl také rudý saténový kostýmek, který si dokážeme představit na plese s černými lodičkami na vysokém podpatku místo dlouhých večerních.

Foto: archiv MBPFW

Alter era

Foto: archiv MBPFW

Alter era

Nehera

Značka Nehera vyčnívá svým minimalismem, který se dá skvěle kombinovat a je univerzálním klíčem k nadčasovému stylu. Barevně je kolekce laděna do nositelných přírodních tónů béžové, bílé a černé. Nás nejvíce zaujaly kožené kousky, jako je top a kabát bez rukávů, který zvýrazní sebejednodušší outfit, a navíc zahřeje.

Foto: archiv MBPFW

Nehera

Foto: archiv MBPFW

Nehera

Foto: archiv MBPFW

Nehera

Adam Kost

Mladičký návrhář Adam Kost a zároveň student UMPRUM (Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze) je naším favoritem. Specializuje se na pánské kolekce, které jsou nápadité, ale přesto je v nich patřičná mužnost, kterou často postrádáme u návrhářů světových formátů.

Líbí se nám košile a vesty bez rukávů stejně jako kvalitně zpracované a střihově dokonalé kabáty s výrazným potiskem i bez.

Foto: archiv MBPFW

Adam Kost

Foto: archiv MBPFW

Adam Kost

Blažek

Mužská elegance v podání značky Blažek byla plná klasických střihů v moderním podání. Nás nejvíce zaujal dokonalé monochromní vzhled a denimové kousky, které se hodí do pánské i dámské skříně. Jak se elegantní pánská móda líbí vám?

Foto: archiv MBPFW

Blažek

Foto: archiv MBPFW

Blažek

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám