Hlavní obsah

Pražský týden módy ukáže nové kolekce, zaměří se na boty

Novinky, ČTK

Podzimní pražský týden módy se zaměří kromě ukázek nových kolekcí českých módních návrhářů ve větší míře i na boty. Představena bude nová kolekce bot Vans navržená Karlem Lagerfeldem i výstava o historii tenisek značky Adidas doplněná přednáškami a debatami. V programu akce Mercedes Benz Prague Fashion Week, která potrvá od 1. do 9. září, je i komentovaná prohlídka výstavy bot Manolo Blahnika na Kampě.

Foto: archiv MBPFW

Mercedes Benz Prague Fashion Week podzim/zima 2017

Článek

Hlavní část programu týdne módy - přehlídky - se uskuteční od soboty 2. září do pondělí 4. září na tenisovém stadionu Štvanice. V předvečer přehlídek otevře módní týden druhý ročník akce s názvem Pařížská Harper’s Bazaar Shopping Night. Při té obchody představí své novinky na podzim a budou návštěvníky vítat až do 22:00. Od soboty budou Pařížskou ulici po celý týden lemovat velkoplošné módní fotografie.

Ve znamení přehlídek

Sobota už bude patřit přehlídkám, začne představením aktérů juniorské talentové soutěže, v 16:00 ukážou nové modely návrháři Lukáš Krnáč a Miro Sabo a od 19:00 návrhář Michael Kovacik a značka Alter Era. V dalších dnech modely na jaro a léto příštího roku představí Zdeňka Imreczeová, Petra Ptáčková, Zuzana Kubíčková, značky Odivi, Blažek nebo Laformela.

Po skončení přehlídkové části se kolekce všech návrhářů představí zblízka. V úterý 5. září od 14:00 do 17:00 budou mít v rámci akce Re-See Showroom zájemci o módu možnost vidět v Chemistry Gallery na jednom místě reprezentativní tvorbu současné české módy. Designéři budou přítomni osobně, je možné dozvědět se více o jejich tvorbě přímo od nich.

Ve dnech 8. a 9. září jsou na programu SLOU Fashion Days, což je nový název pro happening udržitelné módy, který se konal už v minulých letech. V prostorách holešovického Vnitroblocku najdou návštěvníci značky, designéry a výrobce, kteří tvoří módu s respektem k přírodě a lidem. Hlavním hostem bude zakladatelka mezinárodní kampaně Fashion Revolution Carry Somersová. Na programu jsou semináře, workshopy a také párty, kde bude možnost oblečení vyměnit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám