Hlavní obsah

Čím se řídit při ladění doplňků

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Módní magazíny ukazují ženám mnoho trendů a stylů, které se nosí a jen tak z módy nevyjdou. Ovšem málokterá dáma má osvojeno, jak správně a stylově nosit a ladit doplňky. Seznamte se s jednoduchými tipy a triky, díky kterým budete in v každé situaci.

Foto: Profimedia.cz

Pokud se rozhodnete pro výrazný doplněk, s dalším zdobením se držte zkrátka.

Článek

Ne víc jak 3–4 výrazné šperky

Je možné zkombinovat v outfitu dohromady několik výrazných šperků, ale rozhodně se nevyplácí jich k sobě dávat více než tři nebo čtyři.

Samozřejmostí by mělo být jejich vzájemné ladění stylem, barvou, ale i materiálem, ze kterého jsou vyrobeny.

Neskrývejte výrazný límec za šátkem

Foto: Profimedia.cz

Nechte vyniknout velkému límci kabátu

Pokud si pořídíte trendy kabát, je škoda jeho mohutný límec (pokud jej má) schovat za objemný šál. Místo toho raději pořiďte stylový, třeba hedvábný šátek, který kolem krku jemně omotejte. Velkou šálu ponechejte k bundám.

Malé doplňky jedině v setu

Je lákavé ozdobit se výraznými náušnicemi s ladícím náhrdelníkem, prstenem a náramkem. Pravda je ale taková, že celek může působit levně. Pokud ale sladíte dohromady slušivý set, který se skládá z precizně zpracovaných, jemných linií a kamenů, docílíte naopak elegantnosti celku, píše server Brightside.

Zapomeňte, že má kabelka ladit s botami

Foto: Profimedia.cz

Boty nemusí nutně ladit ke kabelkám

Volit tašku ve stejné barvě, jakou mají boty, je přežitek a rozhodně ne povinnost. Pokud máte boty ve výrazné barvě, je ve skutečnosti daleko lepší vybrat kabelku, která k nim bude kontrastovat.

Vyberte si – buď výrazné barvy, nebo šperky

Pokud chcete zaujmout šperky nebo výrazným outfitem, musíte si vybrat. Jestliže se rozhodnete tyto dvě věci zkombinovat dohromady, nastane módní fiasko. Vždy je lepší tyto dvě věci od sebe oddělit. Zaměřit se buď na výrazné doplňky, s tím, že outfit bude spíše minimalistický, anebo naopak šokovat barevností a střihy s absencí nebo minimální přítomností jemných doplňků.

Hodinky k večerní róbě? Ne

Foto: Profimedia.cz

K plesovým šatům se hodinky nehodí

Hodinky velmi dobře fungují ke sportovnímu, volnočasovému nebo business stylu. V čem ale rozhodně šlápnete vedle, bude případ, kdy své oblíbené náramkové hodinky obléknete k večerní róbě. Tam totiž rozhodně nepatří. Efektivně nakombinovat hodinky s večerními šaty je totiž prakticky nemožné.

Velké prsteny nesluší všem

Silné výrazné prsteny nevypadají dobře na krátkých prstech, zatím co tenké kroužky je naopak zeštíhlují a prodlužují. Proto se při výběru prstenů neřiďte jen tím, jak šperk vypadá, ale vezměte v potaz i vzhled svých rukou.

Rukavice laďte s doplňky

Foto: Profimedia.cz

Barvu rukavic laďte k ostatním kouskům

Jak vybrat správnou barvu rukavic? Opakujte barvu, kterou už některý z vašich kousků v outfitu obsahuje. Můžete je sladit s botami, páskem nebo rtěnkou.

Vyhněte se černé v pastelových kombinacích

Pastelové tóny si s tvrdou černou barvou rozhodně nerozumí. Pokud se rozhodnete svěřit do rukou jemné pudrové růžové, nebesky modré, meruňkové či bílé, rozhodně volte doplňky v podobných barvách. Černá kabelka nebo boty by jemnost a něžnost kombinace rozbily.

Netradiční doplňky s neutrálním stylem

Pozor si také dávejte na kombinování výrazných, stylově laděných doplňků s oblečením. Například výrazné korálkové náhrdelníky zmírníte neutrálními barvami outfitu, to stejné platí i u etno a dalších výrazných doplňků. I zde platí pravidlo, že méně je někdy více.

Foto: Profimedia.cz

K jedinečným šperkům patří jednoduchý outfit

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám