Hlavní obsah

Plesovým šatům vládne rafinovaná ženskost i odhalená kůže

Novinky, Eva Dvořáková

S příchodem zimy, tak jako každý rok, nastává pomalu i sezóna maturitních plesů, večírků a nejrůznějších večerních akcí. Ať už vás čeká výběr šatů na jakoukoli příležitost, a chcete se řídit trendy, pak vězte, že i letos je škála modelů doopravdy pestrá.

Foto: Profimedia.cz

Plesová sezóna se blíží, vyberte si šaty podle posledních trendů.

Článek

„Tuto sezónu tanečních (a předpokládáme, že i plesovou), jednoznačně vedou společenské šaty zdobené zlatou ve stylu antické řecké bohyně. Ty jsou k mání například v několika trendy barvách, jako je růžová, starorůžová, mintová, tyrkysová, bílá i ve tmavých odstínech vínové, zelené, modré, fialové a černé. Střihem jsou vhodné i pro těhotné, případně netěhotným maskují nějaký ten špíček,“ říká Hana Mierva, majitelka salonu Mierva, specializujícího se na prodej společenských a svatebních šatů.

Foto: spolecenske-saty.eu salon Mierva

Fialové šaty zeštíhlujícího střihu, prodejní cena 1900 Kč. Černo zlaté s rozparkem, 2100 Kč. Růžové v antickém stylu, 2200 Kč.

Trendy je svůdný a ženský glamour

Jako největší trend roku 2016 udává odbornice novinky ve stylu glamour, které svým pouzdrovým střihem a vysokým rozparkem vytvarují sexy postavu a zvýrazní přitažlivé ženské křivky. Pod tento lichotivý typ šatů je vhodné obléci speciální tvarující prádlo, majitelky dokonalé štíhlé postavy si mohou dovolit i bezešvé modely.

Důležité je, aby byla linie těla neporušena, aby se spodní prádlo nikde „nezařezávalo“. Aby jednoduše nebyl narušen efekt upnutých střihů, což se považuje za módní faux pas.

Foto: Salon Maya

Šaty v pudrové barvě se zdobným ramínkem, půjčovné 4500 Kč, prodejní cena 16900 Kč. Upnuté šaty ve smetanové barvě, půjčovné 5500 Kč, prodejní cena 27900 Kč. Růžové šaty se zdobeným topem a saténovou sukní, půjčovné 5500 Kč, prodejní cena 21300 Kč.

„Kdo by si pak chtěl nějaké to kilo ubrat, u nás v salónu slaví úspěch šaty zeštíhlujících střihů, přičemž z barev opět můžete vybírat z černé, fialové, tmavě modré a vínové,“ říká Hana Mierva. Obecně ale doporučuje nedržet se trendů a na slavnostní událost či ples obléknout to, v čem se cítíte dobře, co se vám líbí a co vám sluší.

Dvoudílné šaty jsou letošní novinkou

Majitelka svatebního Salonu Maya Markéta Hartmanová u svých klientek zaznamenala největší zájem o dvoudílné šaty odhalující bříško.

„Největším trendem letošní sezóny jsou dvoudílné takzvané crop top šaty, květinové vzory, tělová a pudrová barva a rafinovaně řešená záda.”

Foto: Salon Maya

Červené šaty vcelku, půjčovné 4500 Kč, prodejní cena 14900 Kč. Dvoudílné crop top se sukní s květy, půjčovné 5500 Kč, prodejní cena 22500 Kč. Černé se žlutými květy, půjčovné 5500 Kč, prodejní cena 28200 Kč.

Černá sluší všem

Pokud se ale necítíte ani na jeden z výše uvedených trendy střihů či barvy letošní sezóny, nezoufejte. Černou, nebo jakoukoli tmavou barvou a jednoduchým střihem padnoucím vaší postavě rozhodně nic nezkazíte. Jedná se o jakýsi univerzální únik a rozhodně není třeba se stresovat tím, že všichni ostatní přijdou v pestrých, kolových sukních.

Zvolte bez obav klasické šaty doplněné o krajkové rukávy, nebo zcela jednoduchý model v tmavě modré barvě. Jestliže vám nevadí flitry, jež večírkovou a plesovou sezónu velmi často doprovázejí, vsaďte na model s blyštivým dekoltem.

Foto: Archiv firmy

Černé šaty s krajkou a dlouhými rukávy, Chi Chi London, Zoot, 2629 Kč. Modré s korálky, Little Mistress, Zoot, 3899 Kč. S flitrovaným delkotem, Little Mistress, Zoot, 2499 Kč.

Nic nezkazíte jednoduchostí

Pokud nejraději nakupujete ve standardních módních řetězcích, i v těch se dají vybrat pěkné, na ples nebo večírek vhodné šaty. Mezi nimi převládá především jednoduchost střihů, také se ale nebojí barev a kopírují světové trendy a outfity známých celebrit.

Foto: Archiv firmy

Smaragdově zleneé šaty s rukávy, růžové s krajkovým živůtkem i metalické šaty na špagetová ramínka, Vše Mango za jednotnou cenu 2999 Kč.

Značky se nevyhýbají ani barvám, či kombinaci materiálů. Jasně mezi nimi převládají metalické barvy, a to jak v podobě šifonu, tak například i saténu či třpytivého sametu.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám