Hlavní obsah

Klan Kardashianových povýšil umění prodat sám sebe na zcela novou úroveň

Právo, Vladimír Plesník

Kim Kardashianová (35) neoplývá jedinečným hlasem, její herecké nadání přirovnal Colin Randall, filmový kritik listu The Los Angeles Times, k talentu hodně opotřebovaného parního válce, postrádá sebemenší výjimečné schopnosti. Přesto ji lze vnímat jako celebritu.

Foto: Profimedia.cz

Kim Kardashianová

Článek

Vsadila na plné ženské tvary s důrazem na nezaměnitelné sedací partie vyztužené silikonem a ve spolupráci s rodinným klanem v Americe prakticky vymazala konkurenci.

„Každičký krok nepřehlédnutelné super hvězdy sleduje na Instagramu 79 miliónů lidí. Ročně si přijde na 50 miliónů dolarů (1,2 mld. korun),“ všiml si americký časopis Forbes.

„To není špatné na holku bez talentu,“ napsala na Twitter poté, co se jí dostal magazín Forbes do rukou.

Foto: Profimedia.cz

Kim

Kim, která nikdy nezveřejnila, na jakou částku si nechala pojistit dva klíčové zdroje svého bohatství – poprsí a pozadí, Forbes letos v každoročním žebříčku stovky nejvlivnějších celebrit zařadil na 42. místo.

Pohádkové příjmy jí zajišťují především aplikace App Kim Kardashian: Hollywood, honoráře z reality show a zisky z módních značek a kosmetiky nesoucí její jméno.

Je slavná, protože je slavná

Její tvář a zejména barokní postavu ve tvaru přesýpacích hodin zná celý svět. Na většině selfie se představuje jako hvězda, matka, sestra, manželka.

„Klan Kardashianových, a to se jim nedá upřít, povýšil umění prodat sám sebe na zcela novou úroveň,“ zdůraznil deník The Boston Globe.

Mnozí ji přirovnávají k bájnému králi Midasovi. Na co sáhne, promění ve zlato. Na jediné mobilní hře utržila 45 miliónů dolarů (přes miliardu korun), za rok vydělá víc než Johnny Depp, Rafael Nadal nebo Elton John.

„Ať je zrovna smutná, rozdováděná, zamyšlená, bujará, vkusně či hadrnicky oblečená, nebo úplně nahá, ať se velkolepě vdává, nebo ošklivě rozvádí, před publikem netají nic,“ dodal bostonský list.

Foto: Profimedia.cz

S nevlastními sestrami, které se narodily z matčiny druhého manželství - nalevo od Kim Kendall, napravo Kylie

Odpověď na otázku, jak je vlastně možné, že ničím výjimečná rodina si dokáže svým neutuchajícím přísunem banalit omotat kolem prstu desítky miliónů lidí, hledal kanadský publicista Ian Halperin (52), autor bestselleru o zpěváku Michaelu Jacksonovi.

Příčiny omračujícího úspěchu v přehledu několika bodů v knize Dynastie Kardashianových: sporná cesta americké královské rodiny:

  • moderní doba si žádá banality – a umí je ocenit
  • žádná nicotnost, žádný nevkus, žádný skandál nejsou natolik zavrženíhodné, aby nemohly přinést zisk 
  • kariéru nastartují spolehlivěji nepříznivé titulky než ty pochvalné
  • peníze musí dělat peníze 
  • ti, kteří se sami vyvolili za vyvolené, nesmějí o sobě ani na vteřinu pochybovat
  • prudérní Ameriku neláká nic jiného tolik než sex a erotika.

Už dědeček moc dobře věděl, jak na to

Halperin připomněl, že to nebyla Kim, kdo jako první napěchoval milióny rodinnou pokladnu. Už její dědeček Arthur Kardashian (1919–2012), syn arménských přistěhovalců, se vyšvihl na pozici nejvlivnějšího velkoobchodníka s masem na západním pobřeží, když za druhé světové války zásoboval americké jednotky konzervami s hovězím.

Foto: Profimedia.cz

S manželem, slavným rapperem Kanye Westem, a dětmi, dcerou North a synem Saintem.

Jeho syn Robert (1944–2003) vystudoval práva a plnými doušky si užíval sladkého života. Při tenisu si padli do oka s kumpánem z mokré čtvrti O. J. Simpsonem (69), černošskou super hvězdou amerického fotbalu.

Už den před zatčením O. J. kvůli podezření z bestiální vraždy exmanželky Nicole Brownové a jejího přítele Ronalda Goldmana v létě 1994 se vetřel mezi jeho obhájce. Proslýchá se, že nejen zamlčel klíčové informace, ale postaral se o vražednou zbraň, která se nikdy nenašla. V procesu tak porota, v níž převažovali Afroameričané, O. J. osvobodila.

„Špatná pověst Roberta Kardashiana poté odstartovala vzestup rodiny, kterou mnozí vnímali přinejmenším tak sporně jako rozsudek,“ má za to Halperin.

Také Momager ví, jak pořádně vydělat

Robert byl tou dobou rozvedený s exmanželkou Kris (60), dcerou kalifornského výrobce svíček, s níž měl čtyři potomky – Kourtney (37), Kim (35) a Khloé (32) a syna Roba (29).

Obě sestry si s Kim v ničem nezadají – v reality show, módě a sociálních sítích.

Foto: Profimedia.cz

Otěže rodinného klanu svírá matka Kris, která si říká Momager

Otěže rodinné bonanzy v rukou pevně svírala a dosud svírá Kris. Přezdívku Momager, slovní hříčku z mom (matka) a manager, si dokonce nechala chránit patentem.

Další dvě děti – Kendall (20) a Kylie (19), protože iniciála K v křestním jméně patří k poznávacím znamením klanu – má s exmanželem číslo dvě. Ten se tehdy jmenoval Bruce Jenner (66) a v roce 1976 vyhrál na olympijských hrách v Montrealu desetiboj.

Kris okamžitě zpeněžila jeho jméno prostřednictvím DVD s cvičením, vitamínových doplňků a sportovního oblečení. Od loňského léta je z Bruce žena a říká si Caitlyn. Rozvod je neminul.

K Trumpovi?

Halperin s odvoláním na nejbližší okolí rodiny tvrdí, že Kris si smluvně zajistila desetiprocentní provizi z příjmů všech svých šesti dětí, i Bruce/Caitlyn.

„Jde jí výhradně o zpeněžení ochranné známky Kardashian. Na lidskou důstojnost, dokonce ani vlastní rodiny, nebere sebemenší ohled,“ podotýká.

Šušká se, že republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump (70) se chystá nabídnout Kris místo ve svém týmu pro úplný závěr kampaně. Nejspíš se jedná o jeden z typických Trumpových žertů. Ale kdo ví?

Reklama

Výběr článků

Načítám