Hlavní obsah

Jaké dámské plavky se líbí českým mužům, co preferují ženy

Novinky, ema

Pokud se na letní dovolené nechystáte jen chytat bronz, ale rády byste v plavkách i zaujaly, jistě oceníte výsledky jednoho z posledních průzkumů. Ten se zaměřil na vkus českých, slovenských a maďarských mužů i žen. Odhalil zajímavá zjištění i případy, kdy se ženy a muži v názorech na nezbytný letní doplněk ke koupání zcela rozcházejí.

Foto: Profimedia.cz

Pro ženy je výběr plavek důležitý, často v nich chtějí také skrýt některé nedostatky. S tím ale muži nesouhlasí, pro ně je nejdůležitější přitažlivost nositelky.

Článek

Muži a ženy se, co se týče plavek, shodují v barvách i ve vzorech. V čem se ale rozcházejí, jsou typy plavek. Ženy mají tendence kupovat si kousky, které jim zakryjí nedokonalosti postavy, zjistil průzkum značky Lascana. Muži by naopak ocenili, kdyby se dámy přestaly stydět a kůži odhalily více, například tím, že by si koupily plavky menších velikostí, než standardně nosí.

Čeští muži ve výzkumu řekli, že pro ně není podstatné, aby se žena snažila zakrýt kila navíc. Důležitější je, aby byla sebevědomá a v plavkách přitažlivá, ne hubenější.

Češi jsou spíše konzervativní

„Co se týče barev, zaznamenali jsme u nákupů největší zájem o plavky černé. Nejvíce jsme prodali jednoduchých černých jednodílných plavek. Ženám se ale také líbí barevné vzorované vršky ve stylu etno, které rády kombinují s jednoduchými, černými spodky plavek. Kombinování, tedy kupování spodního a vrchního dílu zvlášť, je u nás velmi populární,“ vyjmenovává Andrea Burgerová, PR manažerka e-shopu Zoot, který provedl obdobný průzkum.

Foto: Zoot

Top pět nejrpodávanějších kousků plavek.

Top barvy za letošní rok aneb Co nejvíce kupujeme
1. černá
2. barevné kombinace, vzory
3. modrá
4. růžová
5. zelená
6. červená
7. korálová
8. krémová

Ačkoliv se ženy rády parádí, muži jsou v 75 % k jejich výběru, co se týče vzoru plavek, zcela lhostejní. Nejdůležitější pro ně je, aby byly plavky zajímavého, pokud možno sexy střihu. Pokud byli pánové postaveni před volbu, mezi květovanými a námořnickými vzory vybírali častěji druhé zdobení.

Foto: Lascana

Tyto palvky zvolili čeští muži jako nejvíce přitažlivé.

Češky preferují funkčnost, muži sexy bikiny

České ženy, na rozdíl od Slovenek nebo Maďarek, preferují funkčnost plavek (44 % dotázaných), namísto jejich sexy střihu. Čeští muži by na svých partnerkách ale chtěli vidět spíše sexy bikiny (53 %), na rozdíl od funkčních, praktických plavek, spíše zahalujícího střihu.

Celých 60 % pánů řeklo, že by plavky měly zakrývat pokud možno co nejmenší část těla. Více jak 81 % dam by ale nejraději zakrylo všechna místa na těle, za která se stydí.

Vedou klasické trojúhelníky

Ve všech třech zemích (Česko, Slovensko, Maďarsko) bylo mužům ukázáno 12 typů plavek a byli požádáni, aby vybrali svého favorita. Nejvíce bodů získaly plavky dvoudílné se vzorem, se zavazováním za krk a push-up podprsenkou. Češi si zamilovali korálový model s trojúhelníkovými košíčky.

Pozor, plavky nekupujeme jen před letní sezónou. Mnoho lidí si oblíbilo také cestování do teplých krajin, když naši republiku zasahují první mrazíky.

„Velmi patrný je trend dovolených v zimě. Ten je znát z dat z minulého roku, kdy nám výrazně stoupl prodej žabek a plavek v zimních měsících,“ uzavírá trend Burgerová.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám