Hlavní obsah

Nejstylovější královna světa oslaví 90. narozeniny

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Královna Alžběta II. je nejdéle vládnoucím britským monarchou. Na trůn usedla před 64 lety a jako vládnoucí královna šestnácti nezávislých států na něm oslaví další kulaté narozeniny. A letos nebudou obyčejné. Britská královna a modla většiny Angličanů oslaví ve čtvrtek 21. dubna kulatých 90 let.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jak šel čas s Alžbětou II. od její korunovace do současnostiVideo: Reuters

 
Článek

Minulý rok překonala Alžběta II. rekord doposud nejdéle vládnoucího monarchy – do té doby jej držela královna Victorie, která vládla 63 let a 7 měsíců.

Foto: Profimedia.cz

Psal se rok 1947 kdy si budoucí královna brala za muže prince Filipa.

Její prapravnučka rekord překonala, což se v Anglii neobešlo bez bujarých oslav. Devětaosmdesátiletá královna se jich nezúčastnila, zrovna totiž plnila své pracovní povinnosti ve Skotsku.

Foto: Profimedia.cz

Snímek vyfocený rok před korunovací.

Její Veličenstvo královna Alžběta II. usedla na trůn ve svých pětadvaceti letech, svět byl už tehdy uchvácen její krásou. A jak šel čas, získávala si na oblíbenosti. Nejen krásnou tváří, ale především šatníkem, který šel vždy ruku v ruce s elegantním vzezřením.

Foto: Profimedia.cz

Korunovací ceremonie se odehrála 2. června 1953 ve Westminsterském opatství.

Společně s postupujícím věkem se proměnily i její šaty. Dnes se panovnice neobejde bez na míru šitých kostýmků, které jsou vše, jen zaručeně ne nudné.

Šaty královny jsou vždy dokonale upravené, kostým je sladěn s kloboukem. Nezaměnitelný podpis hlavy Commonwealthu tvoří i všudypřítomné brože, korálové náhrdelníky s náušnicemi, saténové rukavičky.

Foto: Profimedia.cz

Při návštěvě Barbadosu se psal rok 1989.

Alžběta II. na barvy nezanevřela ani s přibývajícími roky. Proto se na oficiální návštěvy nezdráhá obléknout sytě růžovou barvu či naopak světlý odstín ryze dámské barvy.

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta je vždy za dámu. Téměř nikdy nezapomene pokrývku hlavy, která barevně ladí s kostýmkem.

Žádné nudné doplňky, je to přesně naopak. Kdo by to byl čekal od ženy v takovém postavení. Pro královnu Alžbětu II. jsou typické klobouky nejrůznějších tvarů s rozdílnými šířkami kremp i stylů.

Většinou je zdobí nejrůznější aplikace – od květin po listy, kameny, prošívání či peří.

Foto: Profimedia.cz

Samozřejmostí bývají i šperky. Téměř bez výjimky jde o korálový náhrdelník a náušnice.

Nudy se rozhodně nedočkáte. Panovnice je vždy královsky sladěna a vyšperkována, a to doslova.

Na následující fotografii vpravo je královna zachycena bez pokrývky hlavy. Jde ale jen o velmi ojedinělý jev.

Foto: Profimedia.cz

Královně nejsou cizí mašle, netradiční klobouky, ani květované motivy. Ke každému kostýmku připíná tématicky ladící brož.

Na všech akcích je královna naprosto nepřehlédnutelná. A nejen díky své majestátnosti, ale především díky oblibě výrazných kostýmků a netradičních klobouků.

Foto: Profimedia.cz

Kostýmy nebývají jen jednobarevné, často jde o kombinaci barev a materiálů. Královna Alžběta II. která oslaví své 90. narozeniny, je díky barevné škále slušivých kostýmků právem řazena mezi nejstylovější panovnice světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám