Hlavní obsah

V Brazílii vznikla těhotenská móda napuštěná přírodním repelentem

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brazilská módní značka zahájila prodej speciální těhotenské kolekce. Ta je jedinečná tím, že jsou jednotlivé kousky napuštěny citronelou (citronovou trávou, pozn. red.). Tedy látkou, která by podle všeho měla působit jako přírodní repelent. Tento obchodní tah vznikl jako reakce na současnou situaci v zemi.

Brazilská značka vyrábí těhotenské oblečení napuštěné citronelou, která působí jako přírodní repelentVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Právě v Brazílii těhotné ženy straší nákaza virem zika, kterou přenášejí komáři. Světová zdravotnická organizace (WHO) již dříve uvedla, že existuje silné podezření, že mezi nakaženými komáry, kteří virus šíří, a nenávratným poškozením mozku u novorozenců (mikrocefalie), existuje úzká souvislost.

Podnikavost obchodníků na sebe nedala dlouho čekat. Nová linie oblečení jde ruku v ruce s doporučením, že by se těhotné ženy neměly příliš odhalovat a při pobytu venku by měly vždy použít repelent.

Ženy se cítí bezpečněji

Výkonný ředitel společnosti prodávající těhotenské oblečení řekl, že nová kolekce působí pozitivně i na psychiku žen, které se v něm cítí bezpečněji.

„Debatovali jsme o tom, jak snížit obavy těhotných. Věděli jsme, že existuje nanotechnologie, která do látky umí vložit mikrokapsle, a napadlo nás použít citronelu. Našli jsme i dodavatele a finální produkt, který z nápadu vznikl, může v ženách obnovit určitou formu důvěry, kterou teď tolik potřebují,“ uvedl Joao Ricardo.

Vysvětlil také, že textilie jsou ošetřeny bezprostředně předtím, než je z nich vyroben oděv, a to za pomoci průmyslové technologie.

Provádí se na surové tkanině, která se takto zpracovaná následně pošle do fabriky, kde se z ní podle návrhů ušije požadovaný kousek. Následně už oblečení putuje přímo na pulty butiku.

Stav nouze zvedl prodeje

Ředitel značky říká, že poptávka po oblečení razantně stoupla poté, kdy byl 1. února tohoto roku WHO vyhlášen kvůli nákaze virem zika celosvětový stav nouze. Od té doby stoupl prodej v butiku v Sao Paulu až o 25 %.

Brazilský největší obchodní dům hlásí, že se prodej repelentů zvedl už v prvním týdnu roku 2016 o 120 %. Nárůst byl nejzásadnější na severovýchodě země a také v druhém největším brazilském městě, Rio de Janeiru.

V Brazílii se potvrdilo více než 740 případů mikrocefalie a v současné době se vyšetřuje v souvislosti s nákazou až 4200 podezřelých případů.

Reklama

Výběr článků

Načítám