Hlavní obsah

Jednoduché tipy pro krásné nehty

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I pokožka rukou bývá v zimě kvůli přechodům do tepla a zimy hodně namáhaná. Pleť se vysušuje, nehty mají tendence se lámat. Se správnou péčí ale mohou být i v zimě ruce a nehty naší pěstěnou vizitkou.

Foto: Profimedia.cz

Krásně upravené nehty by měly být samozřejmostí jak u žen, tak i u mužů.

Článek

Stejně tak jako manikúra, důležitá je i péče o celé ruce. A to nezahrnuje jen tři základní vrstvy při lakování, ale i vyživující péči o ruce obecně.

Nejčastějším jevem v zimě je vysušená pokožka rukou a slabé, třepící se nehty. Zejména proto je důležitá péče. Olejovat nehtovou kůžičku a jemně ji zatlačovat pomerančovým dřívkem, používat speciální vyživující laky a hydratační krémy, nebo zábaly a peelingy na ruce.

Foto: Archiv firem

1. Krém na nehtová lůžka, Oriflame, 149 Kč. 2. Peeling na nehty a lůžka, Yves Rocher, 99 Kč. 3. Hydratační krém na ruce, Nivea, 79 Kč. 4. Vyživující maska na ruce a nohy, Avon, 159 Kč. 5. Peeling na nehtová lůžka, Oriflame, 149 Kč.

Foto: Archiv firem

1. Posilující sérum, Oriflame, 149 Kč. 2. Vyživující sérum, Oriflame, 149 Kč. 3. Zpěvňujcíí olej, Yves Rocher, 199 Kč. 4. Báze na růst nehtů, Oriflame, 149 Kč. 5. Bělící lak, Oriflame, 149 Kč. 6. Posilující podkladový lak, Rimmel, 99 Kč. 7. Výživná báze

Největší problém představují třepící se nehty v případě, kdy je opatříte brilantní manikúrou. Jaké jsou kroky k tomu, aby bylo odlupování laku co nejnepravděpodobnější?

Pravidlo tří vrstev

Základem je pravidlo tří vrstev. Tedy podlaku, laku a nadlaku. Volte kvalitní „base coat“, tedy podkladový lak, který nechte pečlivě zaschnout. Pro předcházení odlupování laku, a také v případě, že máte slabé nehty, nalakujte barevný nebo průhledný posilující lak.

Po jeho úplném zaschnutí aplikujte poslední vrstvu, takzvaný „top coat“. Jedná se sice o poněkud zdlouhavý proces, ale jedině tak se vyhnete vysušování nehtů (v případě aplikace barevného laku bez base coatu) a prodloužíte životnost své manikúry.

Foto: Archiv firem

1. Ochranný podkladový lak, Oriflame, 149 Kč. 2. Zpěvňující podkladový lak, Oriflame, 149 Kč. 3. Matující povrchový lak, Oriflame, 159 Kč. 4. Lak s gelovým efektem, Yves Rocher, 165 Kč. 5. Třpytivý vrchní lak, Avon, 149 Kč. 6. Yves Rocher, 145 Kč. 7. Avon

Co se týče samotných nehtů, spousta žen bojuje s tím, že je mají slabé, a proto si je nemohou dovolit nechat narůst, protože by se jim okamžitě zlomily nebo zatrhly. I na optické prodloužení nehtů ale existuje malý trik a i krátké nehty tak mohou vypadat velmi elegantně.

Tmavé barvy na krátké nehty

Pokud chcete, aby vaše nehty vypadaly elegantně, volte na kratších délkách tmavé odstíny, od bohaté červené až po dramatickou černou. Temný lesklý odstín bude vypadat elegantně. Pokud chcete navíc ještě podpořit růst nehtů, klíčový produkt pro každý den je zpevňující a posilující olej.

Foto: Archiv firem

1. Oriflame, 59 Kč. 2. Yves Rocher, 139 Kč. 3. Avon, 179 Kč. 4. 5. 6. Oriflame, 129 Kč.

Jak pracovat se zdobením

Zimní sezóna doslova vybízí ke zdobení. Využijte služeb nehtových samolepek, anebo naneste třpytivý lak na konečky nehtů, nebo naopak k nehtovému lůžku. Skvěle vypadá třpytivý lak na tmavém podkladu. Taková varianta je velmi vhodná například na vánoční nebo silvestrovský večírek.

Pokud máte velmi světlou pleť a bojujete s tím, jaký odstín laku vám nejvíce sedne, zkuste malý trik. Barvy laku v drogerii podržte hrdlem dolů mezi prsty a vyberte ten, který pleti dodá teplejší tón. Obecně ale platí, že ženám s bledou pletí sluší spíše světlejší odstíny laků.

Foto: Archiv firem

1. Topshop, 225 Kč. 2. a 3. Oriflame, 59 Kč. 4. NYC, info o ceně v drogeriích. 5. 6. Rimmel, info o ceně v drogeriích. 7. Topshop, 189 Kč.

Foto: Archiv firem

1. Nálepky na nehty, Kiko, 78 Kč. 2. Třpytky na nehty, Avon, 99 Kč. 3. Obtisky na nehty, Avon, 99 Kč. 4. Malé třpytky, Avon, 99 Kč. 5. Pásky na nehty, Kiko, 78 Kč. 6. Vrchní lak, Topshop, 188 Kč. 7. Sada na zdobení nehtů, Kiko, 349 Kč.

Pár tipů na závěr

Vždy lak odstraňuje pouze odlakovačem. Odlupováním laku nehty oslabujete a kromě toho také narušujete a odlupujete povrch nehtu.

Odlakovačem přetřete nehty i před lakováním. Odstraní olej z nehtů a lak pak lépe přilne k jejich povrchu.

Top coatem, tedy poslední průhlednou vrstvou, lakujte vrchní nátěr každé dva až tři dny. Prodloužíte životnost manikúry.

Foto: Archiv firem

1. Topshop, 225 Kč. 2. Yves Rocher, 139 Kč. 3. Yves Rocher, 99 Kč. 4. Rimmel, 99 Kč. 5. Avon, 149 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám